Περίπτωση “επαναλοίμωξης’ από τον κοροναϊό ενός 62χρονου αντιμετωπίζουν οι αρχές στον Έβρο. Πάντως, καθώς αντίστοιχη αντίστοιχη περίπτωση με 45χρονο στην Ξάνθη, οδηγήθηκε σε “φιάσκο” και αναστάτωσε τον άνδρα χωρίς να έχει νοσήσει, το περιστατικό δημιουργεί σκεπτικισμό.

Δεκατέσσερις είναι σήμερα οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με την ert.gr οι τελευταίες εισαγωγές έγιναν το Σάββατο, μία εκ των οποίων ήταν η επανεισαγωγή του 62χρονου από την Ορεστιάδα, που είχε νοσηλευτεί με κορωνοϊό για πέντε ημέρες και πήρε εξιτήριο την προηγούμενη Δευτέρα (07/10), μετά από δύο αρνητικά τεστ. Ο άνδρας εμφάνισε ελαφράς μορφής συμπτώματα και υποβλήθηκε σε νέο τεστ, το οποίο βγήκε θετικό.

Ήταν η πρώτη επανεισαγωγή ασθενούς που καταγράφεται στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και φαίνεται ότι προκαλεί προβληματισμό στους γιατρούς, που δεν αντιμετώπισαν ανάλογη περίπτωση στη διάρκεια του εξαμήνου που πέρασε, από την έναρξη της πανδημίας. Στο νοσοκομείο αναφοράς μεταφέρθηκε και η 82χρονη πεθερά του, που επίσης βρέθηκε θετική στον covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι ένα ακόμα μέλος της οικογένειας, η 56χρονη σύζυγος του 62χρονου και κόρη της 82χρονης, είχε προσβληθεί από τον ιό και εξέπνευσε στις 9 Σεπτεμβρίου, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Εν τω μεταξύ, το Σάββατο δόθηκε και ένα εξιτήριο, στον τελευταίο νοσηλευόμενο από τους επτά Σύριους πρόσφυγες που είχαν τραυματιστεί σε τροχαίο στην περιοχή της Δαδιάς και στη συνέχεια βρέθηκαν θετικοί και στον covid-19.