Στο μήνυμά του για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, σημειώνει:

Ξεκινά  μια νέα σχολική χρονιά, γεμάτη ελπίδες και ευκαιρίες για απόκτηση εποικοδομητικής και  ουσιαστικής γνώσης.

Γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και όλη η κοινωνία  φέτος,  θα καταβάλουμε  επιπλέον προσπάθεια για να ανταποκριθούμε με σοβαρότητα, σύνεση και αίσθημα ευθύνης,  στις συνθήκες της πανδημίας που συνεχίζει να απειλεί όλον τον πλανήτη.

Οι γονείς κάθε πρωί θα λειτουργούν σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προετοιμασία των παιδιών πριν πάνε στο σχολείο τους.

Οι εκπαιδευτικοί θα υποδέχονται τους μαθητές τους και θα λειτουργούν κατά τις ώρες των μαθημάτων αλλά και των διαλειμμάτων, σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι μαθητές θα λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες που θεσπίστηκαν για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, για να είναι ασφαλείς, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Όλα τα προληπτικά μέτρα για τη μη διασπορά του ιού,  με τη χρήση της μη ιατρικής μάσκας, τη συχνή χρήση αντισηπτικών, την τήρηση των αυστηρών κανόνων προσωπικής υγιεινής, είναι δεδομένο ότι απαιτούν επιπλέον  κόπο από όλους.

Αυτός ο μεγάλος κόπος όμως,  έχει και μεγάλα θετικά αποτελέσματα σε εμάς τους ίδιους, στους αγαπημένους μας και σε όλη την κοινωνία μας.

Η προσπάθεια είναι ατομική και αμέσως μεταμορφώνεται σε  συλλογική.

Εύχομαι δύναμη σε όλους και με χαμόγελο, ελπίδα και θετική ενέργεια να αντιμετωπίσουν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές κάθε δυσκολία που ίσως βρεθεί μπροστά τους.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλη τη σχολική κοινότητα ότι,  ο Δήμος Ξάνθης είναι   συνεχώς δίπλα τους.

Πράξαμε με επιτυχία  και την προηγούμενη χρονιά όλα όσα προβλέπονταν από τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς και σήμερα είμαστε περισσότερο έτοιμοι, με γνώση και εμπειρία,  για να παρέχουμε κάθε δυνατή στήριξη και συνδρομή, σε κάθε δυσκολία που ίσως παρουσιαστεί.

Εύχομαι σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και στους γονείς, καλή, εποικοδομητική και δημιουργική σχολική χρονιά.

Εύχομαι σε όλη την κοινωνία, που απολαμβάνει τους καρπούς της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την προετοιμασία των αυριανών πολιτών της Ξάνθης, να λειτουργεί,  δίνοντας πάντα προτεραιότητα στη νέα γενιά.