Η περιπέτεια της Ραφαηλίας Ε., 14 ετών, από την Ξάνθη, έληξε τις βραδινές ώρες της Παρασκευής δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Η Ραφαηλία Ε. βρέθηκε στην Βέροια και είναι καλά στην υγεία της. Οι Αστυνομικές Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο εμπλοκής τρίτων ατόμων που να σχετίζονται με την εξαφάνιση της ανήλικης.

Πάντως είναι η δεύτερη έφηβη σε λίγο διάστημα που εξαφανίζεται από την Ξάνθη και βρίσκεται στην Ημαθία.

“«To Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται άμεσα κοντά στην Ραφαηλίας Ε.. και την οικογένειά της για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης, έτσι ώστε να βρει το δρόμο του και τους ανθρώπους που θα τον στηρίζουν στη ζωή του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.” ανέφερε η Οργάνωση.