Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης αναφέρεται:

Με εντολή του Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης κ. Παναγιώτη Αμβροσιάδη, και με αφορμή την έναρξη λειτουργίας για την νέα σχολική χρονιά, έγινε τις προηγούμενες ημέρες επίσκεψη κλιμακίων των ΕΟΔΥ στις εγκαταστάσεις των Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας και ελήφθησαν ρινοφαρυγγικά δείγματα, από όλους τους εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς, διοικητικό προσωπικό, καθαρίστριες, κλπ.

Η σχετική δράση του Νομικού Προσώπου υλοποιήθηκε σε συνεργασία και υπό την επίβλεψη του δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη.

Οι λείψεις των δειγμάτων έγιναν με την τεχνική PCR και μετά από ενημέρωση που έχει η διοίκηση ΟΛΑ τα δείγματα (ελήφθησαν άνω των 109 δειγμάτων) έχουν βγει αρνητικά.

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης κ. Παναγιώτης Αμβροσιάδης δήλωσε για την δράση αυτή: «Πρώτη μας προτεραιότητα αυτόν τον χειμώνα θα είναι η προστασία των παιδιών και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Προστατεύουμε κάθε νοικοκυριό της Ξάνθης ξεκινώντας από τους πιο ευάλωτους, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα υλοποιώντας το στοχευμένο επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου Ξάνθης, με μοναδικό στόχο την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Μένουμε Ασφαλείς. Μόνο με τήρηση των μέτρων δημόσιας υγείας και την ατομική ευθύνη μπορούμε να τα καταφέρουμε», καταλήγει  ο κ. Αμβροσιάδης.