Συνεχίζεται η κόντρα δημοτικής αρχής και μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αβδήων.

Σε νέα απάντηση ο Α. Κριτσίνης προς το Δήμαρχο Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη, αναφέρει:

Προς τον μόνιμο κάτοικο Δήμου Ξάνθης, Δήμαρχο Αβδήρων κ. Γεώργιο Τσιτιρίδη

Με έκπληξη διάβασα το δελτίο τύπου – απάντησή σας, χωρίς να μας απαντάτε σε κανένα από τα 32 ερωτήματα μας με στοιχεία. (Κενό γράμμα).

Κύριε Τσιτιρίδη,

Στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόσφατα, στις 26 Αυγούστου 2020, σε θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, ανέφερα και ανέλυσα τα 32 ερωτήματα στα οποία αναφέρεστε. Στο τέλος της ομιλίας μου, σας προκάλεσα εάν θεωρείται ότι ψεύδομαι, σας συκοφαντώ ή σας προσβάλω, σας δίνω προθεσμία 1 εβδομάδα να με μηνύσετε. Σε διαφορετική περίπτωση θα πάω εγώ στον Εισαγγελέα και τις αρμόδιες αρχές.

Όχι μόνο δεν αντιδράσατε, δεν μου απαντήσατε αλλά δεν τολμήσατε να πάτε στον Εισαγγελέα. «Ποιήσατε τη νήσσα»!

Συνεπής στο λόγο μου, στο αξίωμα που φέρω ως Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης και στους Δημότες, έκανα το αυτονόητο και πήγα στον Εισαγγελέα.

Αντιλαμβάνομαι τον πανικό σας κ. Δήμαρχε μετά την ενημέρωση των Αρχών και την διάσταση που πήρε το θέμα στην κοινωνία σχετικά με τις τέσσερεις εταιρείες, που δέκα χρόνια παραμένουν «ανοιχτές» και κάθε μέρα που περνά θα φορτώνονται με πρόστιμα και τόκους που στο τέλος πιθανόν να κληθούν να πληρώσουν οι ανυποψίαστοι δημότες μας.

Σας είχα ενημερώσει στις 26/08/2020 στην ομιλία μου ότι τα 32 ερωτήματα προκύπτουν από τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και δεν είναι φανταστικές υποθέσεις και δικά μας λόγια.

Είχατε την ευκαιρία να μας απαντήσετε στο Δημοτικό Συμβούλιο και να μας διαψεύσετε. Σήμερα και μετά από 12 ημέρες μας αποκαλείτε ότι είμαστε «ανακριβείς» και «ψεύτες». Κύριε Δήμαρχε πρέπει να γνωρίζετε ότι πολλές φορές η σιωπή είναι χρυσός. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ.

Εμείς σας απαντάμε με την εισήγηση του αείμνηστου και έντιμου τέως Δημοτικού σας Συμβούλου και πρώην αντιδημάρχου που ήταν εισηγητής για το θέμα των εταιρειών στις 21/01/2015, αρ. απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου 27/2015 ΑΔΑ: ΩΣ7ΗΩ6Γ-Ρ9Ψ που μεταξύ άλλων ανέφερε, επί λέξει, για το θέμα του ΑΦΜ:

Ο Εισηγητής Βαλασίδης Σταμάτης: «Η νέα κοινωφελής επιχείρηση έκανε έναρξη εργασιών και έλαβε, ύστερα από παρέμβαση του τότε Αντιδημάρχου Παραστατίδη Γεωργίου, νέο ΑΦΜ από την ΔΟΥ Ξάνθης με την δέσμευση ότι θα προσκομιζόταν σε πολύ σύντομο χρόνο (εύλογο διάστημα) οι ισολογισμοί των τριών συγχωνευμένων επιχειρήσεων ώστε να ακυρωθούν – διαγραφούν τα ΑΦΜ τους (απαραίτητο για έκδοση νέου ΑΦΜ), πράγμα το οποίο δεν έγινε από το 2011 μέχρι σήμερα. Αυτό είχε σαν συνέπεια να μη δύναται η επιχείρηση να λάβει φορολογική ενημερότητα, απαραίτητη για την είσπραξη χρημάτων των επιδοτούμενων προγραμμάτων ΚΔΑΠ, «Βοήθεια στο Σπίτι», Προσωπικό ΑΜΕΑ κ.λπ.».

Καθώς και με την εισήγηση του κ. Μανουσάκη, ορκωτού λογιστή στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19/06/2019, αριθμ. απόφασης 147/2019, αναφέρει επί λέξει: «λόγω αδυναμίας μέχρι τώρα της ΔΟΥ Ξάνθης να καταχωρήσει στο μητρώο της μεταβολή της επιχείρησης, από ενεργή σε “υπό εκκαθάριση”. Καθώς επίσης μέχρι σήμερα δεν χορηγεί ακόμα κλειδάριθμους».

Γιατί άραγε; Εφόσον είναι σύννομο το ΑΦΜ;

Απορώ γιατί δεν αντιδράσατε και τότε στον αείμνηστο κ. Βαλασίδη και στον κ. Μανουσάκη και δεν τολμήσατε να τους αποκαλέσετε αναξιόπιστους και ψεύτες;

Δεν μας εκπλήσσει καθόλου, βέβαια, το γεγονός που από τα 32 ερωτήματα επιλέξατε το θέμα του ΑΦΜ, προκειμένου να υπερασπιστείτε τον πρώην αντίπαλο σας και σημερινό συνοδοιπόρο και πολιτικό σας «εταίρο» στο Δήμο μας. Παρόλο που την περίοδο εκείνη του 2011, εσείς ήσασταν στην αντιπολίτευση και την κύρια ευθύνη την φέρει ο πρώην Δήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης και οι συνεργάτες του.

Αυτό που υποσχέθηκα εγώ το έκανα και πήγα στον Εισαγγελέα. Εάν θεωρείται ότι τα 32 ερωτήματα μας είναι ψευδή και σας προσβάλουν, έστω και τώρα, μπορείτε να με μηνύσετε. Ιδού η Ρόδος!