Ένας 66χρονος από την Ξάνθη εισήχθη εχτές στο νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης ενώ αποσωληνώθηκε από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο 15χρονος μετανάστης και μεταφέρθηκε στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων.

Σήμερα στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 12 ασθενείς, σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας. Οι 7 από αυτούς είναι οι μετανάστες από το τροχαίο που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή της Δαδιάς. Από τους 12 ασθενείς οι 8 είναι στην covid-19, 1 στην ΜΕΘ και 3 στην ΜΕΛ.

Εντωμεταξύ, δείγματα για τον έλεγχο πιθανής προσβολής τους από κορωνοϊό έδωσαν χθες το πρωί οι 9 γιατροί και 11 νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, οι οποίοι πριν από έξι ημέρες (20/08) είχαν έρθει σε επαφή με τους 8 τραυματίες μετανάστες του τροχαίου στην περιοχή της Δαδιάς Σουφλίου, οι οποίοι, στη συνέχεια, διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η εξέταση των δειγμάτων θα γίνει κατά προτεραιότητα και τα αποτελέσματα θα βγουν γρήγορα, ώστε να είναι δυνατός ο προγραμματισμός της επιστροφής στα καθήκοντά τους. Υπενθυμίζεται ότι και οι 20 παραμένουν όλες αυτές τις ημέρες σε κατ’ οίκον περιορισμό.