Παρά την αδιαμφισβήτητη και πολυετή προσφορά του απερχόμενου ιδιοκτήτη της ομάδας, η εικόνα του ΑΟΞ στο πιο κρίσιμο ματς της ιστορίας του, έχει προκαλέσει αποτροπιασμό στις τάξεις των φιλάθλων της Ξάνθης.

Μετά την ήττα από τον Απόλλωνα και τον πολύ πιθανό υποβιβασμό έχει ξεσπάσει ένα μεγάλο κύμα οργής  για το ντροπιαστικό σημείο στο οποίο περιήλθε η ομάδα, και στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκεται Χρήστος Πανόπουλος που παρέλαβε τον ΑΟΞ στην Α’ Εθνική και φαίνεται ότι θα τον παραδώσει στη Β’ Εθνική.

Το γεγονός ότι μια ιστορική ομάδα εμφανίστηκε σε αγώνα που κρίνει την κατηγορία με παίκτες από την Κ20, που σηκώνουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί, είναι ενδεικτικό της κατάστασης.  Αυτό που υπενθυμίζουν οι περισσότεροι είναι ότι για να φτάσει η ομάδα σε αυτό το σημείο  προηγήθηκαν διαδοχικές αυτοκαταστροφικές κινήσεις. Η πλειοψηφία των φιλάθλων δεν βρίσκει εξήγηση για αδιανόητα λάθη όπως η άρνηση προσφυγής στο CAS, με αποτέλεσμα να μην επιστραφούν οι βαθμοί της ποινής στον ΑΟΞ αλλά και η λύση των συμβολαίων όλων των ποδοσφαιριστών ενώ εκκρεμούσε ο αγώνας μπαράζ. Αυτό φέρεται να ήταν και αντικείμενο συζήτησης μεταξύ Πανόπουλου και φιλάθλων που διαμαρτυρήθηκαν μετά το τέλος του αγώνα. Εξάλλου, όπως σημείωσαν κάποιοι, οι νεαροί 17άρηδες δεν είχαν μεγάλη διαφορά στην απόδοση από τους ακριβοπληρωμένους παίκτες που ολοκλήρωσαν τη χρονιά.

Τέλος, το ανεπίτρεπτα χαμηλό επίπεδο και οι πεζοδρομιακές εκφράσεις των ανακοινώσεων της ομάδας, σταθερά εδώ και καιρό ανακυκλώνουν μια δυσώδη και υποκοσμιακή εικόνα, που δεν τιμά κανένα και συχνά δεν επιτρέπει ούτε τη δημοσίευσή τους. Παρότι, με πολύ θετικό πρόσημο για την ομάδα και την περιοχή στη συνολική της αποτίμηση, η περίοδος Πανόπουλου στον ΑΟΞ ολοκληρώνεται με πολύ επώδυνο τρόπο.

Φυσικά οι ευθύνες και οι κατηγορίες για αυτή την κατάσταση βαρύνουν τόσο τα φαιδρά όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου όσο και την κυβέρνηση που ευθυγραμμίστηκε με τις απαιτήσεις όσων επεδίωξαν την εξόντωση της Ξάνθης.

Μοναδική αισιόδοξη νότα ή εξαγορά της ΠΑΕ από ισχυρό επιχειρηματία με θετικές προοπτικές, αρκεί να ολοκληρωθεί χωρίς αναταράξεις και να μην τορπιλιστεί η μεταβίβαση των μετοχών.