Έφυγε μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο ο πανεπιστημιακός δάσκαλος και αρχιτέκτονας Σταύρος Βεργόπουλος σε ηλικία 56 ετών.

Τελείωσε το πρώτο Λύκειο της Ξάνθης και αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική του ΑΠΘ το 1986. Από το 1987 μέχρι το 1992 σπούδασε σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην Μεγάλη Βρεττανία και πήρε τον τίτλο του Διδάκτορα (ΡΗ.D.) από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Η διδακτορική του διατριβή αφορούσε στον Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό με χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Είχε διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου σε θέματα σχεδιασμού με υπολογιστές (CAD) και είχε πάρει μέρος σε διεθνή συνέδρια με αντίστοιχο αντικείμενο.

Από το 1986 ασκούσε το επάγγελμα του αρχιτέκτονα συνεργαζόμενος σε μελέτες μεγάλων κτιριακών εγκαταστάσεων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Είχε διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Ακαδημαϊκές εργασίες του και αρχιτεκτονικές μελέτες έχουν δημοσιευθεί στον ελληνικό και διεθνή αρχιτεκτονικό τύπο. Από το 1998 διδάσκε στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και από το 2004 ήταν Λέκτορας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.