Την ενημέρωση που είχε από τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης Έλενα Ροφαέλα για το θέμα του Μοριακού Αναλυτή, που επιστράφηκε στο Ιπποκράτειο που θα αντικατασταθεί με δωρεά ενός μηχανήματος και προμήθεια ενός ακόμη, μεταφέρει με ανακοίνωσή του ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μπαράν Μπουρχάν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Κατόπιν προσωπικής μου επικοινωνίας με την Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, κα. Έλενα Ραφαέλα, θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τον εξοπλισμό μηχανήματος μοριακού ελέγχου (PCR) για τον Covid-19 στο νοσοκομείο της πόλης μας, η οποία έχει πληγεί κατάφωρα το τελευταίο χρονικό διάστημα από την πανδημία που σαρώνει παγκοσμίως τον πληθυσμό της υφηλίου.

Είναι ήδη γνωστό πως το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, είχε παραχωρήσει μοριακό αναλυτή για τον έλεγχο κρουσμάτων κορωνοϊού στο Νοσοκομείο της Ξάνθης  καθώς τα περιστατικά τα οποία είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν πολυάριθμα. Ο εν λόγω μοριακός αναλυτής, επέστρεψε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο από τη στιγμή που η έξαρση των κρουσμάτων στην Περιφέρεια του Ν. Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, γεγονός που καθιστούσε επιτακτική την ανάγκη για την άμεση μεταφορά του. Ως γνωστόν, η πόλη μας καλύπτει πλέον τις δικές της ανάγκες, από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με απόλυτη συνέπεια και χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες.

Ήδη όμως, όπως και με διαβεβαίωσε η κ. Ραφαέλα, μέσα σε 10 μέρες από σήμερα θα έχει το Νοσοκομείο μας, το δικό του μοριακό αναλυτή PCR, με δυνατότητα εξέτασης δειγμάτων για τον έλεγχο κρουσμάτων κορωνοϊού ενώ εντός 2-3 εβδομάδων, θα εξοπλιστεί το Νοσοκομείο μας και με ένα επιπλέον μηχάνημα μοριακής ανάλυσης το οποίο θα είναι μεν πιο μικρό αλλά με δυνατότητα άμεσων αποτελεσμάτων και συγκεκριμένα εντός 1 ώρας. Τέλος με διαβεβαίωσε, πως επίκειται μέσα σε προθεσμία 3-4 μηνών, η διενέργεια ενός καινούργιου διαγωνισμού για ένα επιπλέον νέο μηχάνημα το οποίο θα είναι και πιο προηγμένης τεχνολογίας για την κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό εξοπλισμό.  

Οι ανάγκες των συμπολιτών μας είναι μεγάλες και αντιλαμβάνεται κανείς πως η στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης με τα ζωτικής σημασίας μηχανήματα μοριακής ανάλυσης, παρά την εξυπηρέτηση τους από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολής, είναι επιτακτική και άμεση.  

Ευελπιστώ και εύχομαι ολόψυχα οι διαβεβαιώσεις της Διοικήτριας, κας Ραφαέλα, να υλοποιηθούν στο χρονοδιάγραμμα το οποίο μου ανέφερε και από πλευράς μου θα κάνω ό,τι είναι δυνατό  για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο μου δίνει η ιδιότητά μου ως ιατρού, ως Βουλευτή και ως πολίτη αυτής της πόλης.

Με εκτίμηση,

Μπουρχάν Μπαράν

Βουλευτής Ξάνθης

Κινήματος Αλλαγής