Μια δύσκολη βραδιά για την ιστορία της Ξάνθης, ήταν η ήττα με 0-1 από τον Απόλλωνα, το βράδυ της Τρίτης στο πρώτο μπαράζ για την παραμονή στην Μεγάλη Κατηγορία, που έγινε στα Πηγάδια.

Οι νεαροί παίκτες της Κ20 δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στο μεγάλο βάρος του αγώνα παρά τη μεγάλη προσπάθεια. Ο Απόλλωνας, παρά το μικρό ρόστερ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των άπειρων παικτών του ΑΟΞ που μέχρι εκείνο το σημείο κατάφερε να αντέξει την πίεση. Η ήττα ήρθε με ένα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο μετά από πέναλτυ στο 67 που εκτέλεσε ο Μπετινέλι.

Από την πλευρά του ο Νίκος Καραγεωργίου εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη ρεβάνς του Σαββάτου, στις δηλώσεις του, ορμώμενος από τα πολύ καλά στοιχεία που έδειξε η ομάδα του, παρά τις πολύ ειδικές συνθήκες και το ρευστό σκορ.

Ερωτηματικά για το ρόστερ

Αυτό που αναδείχτηκε είναι πως η ομάδα στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της, πληρώνει σωρεία σοβαρών διοικητικών και οργανωτικών λαθών και αφέθηκε σε ένα μπαράζ με ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών, που πρέπει να σηκώσουν ένα πολύ μεγάλο ψυγολογικό και αγωνιστικό βάρος.

Ενόψει της ρεβάνς όμως, απαιτείται, άλλη μια προσπάθεια όλων και η αποτίμηση των ευθυνών θα ακολουθήσει, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.