Με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση” Μιχάλης Αμοιρίδης, θέτει το θέμα της προμήθειας διάφανων μασκών που ναμνα εξυπηρετούν μαθητές μεπμε ακοής:

Αξιότιμε κε Περιφερειάρχη, 

Η παρακάτω ανάρτηση της κας Σοφίας Κολοτούρου, η οποία αφορά στη μαθησιακή διευκόλυνση των παιδιών με προβλήματα ακοής κατά την φετινή σχολική χρονιά, αλλά και η αγωνία πολλών τελικά συμπολιτών μας των οποίων τα παιδιά αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, μου επιβάλει να σας το θέσω ώστε να διερευνήσετε την δυνατότητα προμήθειας ειδικού τύπου μάσκας, όπως αυτή στη φωτογραφία, για να διατεθούν στις σχολικές μονάδες που φοιτούν αυτά τα παιδιά. Χρειάζεται να είναι σε αριθμό ικανό ώστε να καλύψουν όλους τους μαθητές της σχολικής μονάδας όσο και για τους εκπαιδευτικούς τους, για να μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα όλα τα παιδιά στη σχολική δραστηριότητα.  

Θεωρώ ότι οι εκπαιδευτικοί σε όλες τις σχολικές μονάδες γνωρίζουν εάν υπάρχουν στις τάξεις τους μαθητές με προβλήματα ακοής και μπορούν να σας ενημερώσουν, μέσω των αντίστοιχών διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανά ΠΕ, για τις πιθανές ανάγκες και τον αριθμό που θα χρειαστούν. 

Η χρήση της μάσκας σύμφωνα με τους ειδικούς είναι απαραίτητη για την αποτροπή διάδοσης του COVID-19  και φαίνεται ότι θα είναι αναγκαία για κάποιους μήνες ακόμη. Η υγεία είναι πρώτη προτεραιότητα, παράλληλα ας προσπαθήσουμε να μην στερηθεί κανένα από τα παιδιά μας τη δυνατότητα επικοινωνίας και συμμετοχής.

Η δαπάνη δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλη και αξίζει να ενταχθεί στις δράσεις που χρηματοδοτούμε  ως Περιφέρεια για τον COVID-19.

Με εκτίμηση

Μιχάλης Αμοιρίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης