Η υπερψήφιση την προηγούμενη εβδομάδα στην Οικονομική Επιτροπή, των ισολογισμών για το νομικό πρόσωπο του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης ανέδειξε μια υπόθεση που “ψιθυρίζεται” στην πόλη της Ξάνθης εδώ και πολύ καιρό αλλά δεν αποκαλύπτεται σε όλο της το εύρος.

Πρόκειται για το έλλειμμα 65.000 ευρώ που εντοπίστηκε ανάμεσα στους απολογισμούς και τους ισολογισμούς των ετών 2014-2015-2016-2017-2018. Είναι μια υπόθεση που αφορά εξ ολοκλήρου την προηγούμενη δημοτική αρχή, στη θητεία της οποίας  δεν πέρασαν από το Δημοτικό Συμβούλιο οι ισολογισμοί του νομικού προσώπου. Είναι ένα σοβαρό ζήτημα που, εμπλέκει πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες και θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια.

Το γεγονός ότι η νυν δημοτική αρχή έφερε τους ισολογισμούς προς ψήφιση και “έδειξε” το έλλειμμα, είναι σοβαρή ένδειξη ότι επιδιώκει να διαλευκανθεί η υπόθεση, αφού άλλωστε δεν την εμπλέκει πουθενά. Το γεγονός ότι τηρεί χαμηλούς τόνους είναι ίσως και δείγμα της σοβαρότητας της κατάστασης.

Φήμες για ποσά που “βγήκαν” και “μπήκαν”

Εντύπωση πάντως προκαλούν οι φήμες που υπάρχουν για ποσά που έβγαιναν από τα Ταμεία του Δήμου χωρίς παραστατικά και πήγαιναν σε άγνωστη κατεύθυνση ή για πρώην δημοτικό σύμβουλο που επέστρεψε, μετά την αποκάλυψη, ένα μεγάλο ποσό, δεν πρέπει να μείνουν χωρίς διαλεύκανση.

Για μια τέτοια υπόθεση, άλλωστε, είναι προφανές ότι θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη και άλλες ελεγκτικές αρχές. Κάποιοι έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα στο παρελθόν για παρόμοιες υποθέσεις στο Δήμο Ξάνθης και δεν υπάρχει η ανοχή στην κοινή γνώμη, αν κάτι παράνομο έχει συμβεί.