Έντονη κριτική στην κυβέρνηση και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, καθώς, όπως αναφέρει, ο μοριακός αναλυτής που είχε τοποθετηθεί στο Νοσοκομείο έχει επιστρέψει στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. 

Αναλυτικά:

Το Ιπποκράτειο πήρε πίσω τον δανεικό μοριακό αναλυτή που παραχώρησε στο Νοσοκομείο Ξάνθης! Τα δανεικά επιστρέφονται βέβαια,  κ. Μητσοτάκη!

   Μόνο που εδώ φάνηκαν άλλη μια φορά ψεύτες και ανεπαρκείς. Αφού άφησαν ένα ολόκληρο νομό στην τύχη του, με πολλά κρούσματα και θανάτους, στοχοποιώντας τον και αποκλείοντάς τον, κλείνοντας επιχειρήσεις και απολύοντας εργαζόμενους, ήρθαν να μας σώσουν με δανεικό PCR, ενώ το νοσοκομείο είχε και τα χρήματα να το αγοράσει αλλά και την τεχνογνωσία να το χρησιμοποιήσει.

   Σίγουρα οι βαριές ευθύνες πέφτουν στον κυβερνητικό βουλευτή και στη διοικήτρια του Νοσοκομείου. Καμία πρόσληψη γιατρού, ελάχιστες προσλήψεις επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού, αποδεκατισμένες κλινικές. Από την άλλη, έτοιμοι ξανά οι εργολάβοι να μπουν στο Νοσοκομείο. Τα χειροκροτήματα της Μαρέβας αντικαταστάθηκαν γρήγορα με το ξεπούλημα της Δημόσιας Υγείας και τις απολύσεις ακόμη  και επικουρικών γιατρών. 

   Οι πανηγυρικές δηλώσεις του  κυβερνητικού βουλευτή  και της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Ξάνθης το προηγούμενο διάστημα, σίγουρα θα αντικατασταθούν σήμερα, με την ατομική ευθύνη.  

   Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει, ακούγοντας και τον ιατρικό σύλλογο Ξάνθης, την αναγκαιότητα μηχανήματος ανίχνευσης του κορονοϊού.  Τότε οι παλλινωδίες, η αλαζονεία αλλά και η άγνοια,  οδήγησαν στη στοχοποίηση του νομού μας με την ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και των Δήμων Ξάνθης και Μύκης. 

  Τώρα με το άνοιγμα των σχολείων και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων πανελλαδικά, φαίνεται ακόμη περισσότερο η ανάγκη προστασίας του πληθυσμού. Αυτήν ακριβώς τη στιγμή επιλέγει η κυβέρνηση την πλήρη αποδιοργάνωση και απαξίωση του Δημόσιου συστήματος Υγείας. Η πειθαρχία και η ευθύνη των πολιτών έδωσε τον χρόνο ώστε η πολιτεία να προετοιμαστεί για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, κάτι που όμως δεν έγινε!