Συνεχίζεται η κόντρα του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου με την παράταξη Τοψίδη αλλά και Κατσιμίγα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά την συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη στελέχωση της νέας διοίκησης στη ΔΕΣΜΟΣ Α.Ε.

Η παράταξη του Χρήστου Μέτιου σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Παρασκευής 21/8/2020 γίναμε μάρτυρες της τελευταίας παράστασης Τοψίδη – ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τοψίδης, εδώ και μήνες, λυσσαλέα προσπαθούσε να πάρει στα χέρια του την ΔΕΣΜΟΣ. Στην απέλπιδα προσπάθειά του να ελέγξει το ΔΣ της εταιρείας βρήκε δεκανίκι την παράταξη που όλο το προηγούμενο διάστημα έχει ταυτιστεί μαζί της, την παράταξη που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Δυστυχώς για αυτόν, αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ, η κοινή τους πρόταση καταψηφίστηκε.

Ο κ. Τοψίδης έπαιξε κυριολεκτικά τα ρέστα του και έχασε. Δεν έχασε απλά μία ψηφοφορία. Αποκαλύφθηκε ποιος πραγματικά είναι. Δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί από κανέναν. Ο πολιτικός αμοραλισμός και τυχοδιωκτισμός του δεν επιδέχεται κανέναν αντίλογο, γεγονός για το οποίο ποτέ δεν αμφιβάλλαμε. 

Εδώ και μήνες, Τοψίδης και ΣΥΡΙΖΑ συντεταγμένα κατεβάζουν κοινές προτάσεις και ψηφίζουν μαζί ακόμη και θέματα στα οποία δεν υπάρχει κανένας προφανής λόγος. Σίγουρα όμως υπάρχουν αφανείς.

Γιατί τι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς για την τελευταία, αποτυχημένη απόπειρα τους;;

Ο Toψίδης κατηγορεί για αμοραλισμό τον Περιφερειάρχη

Στην απάντησή της η παράταξη Περιφερειακή Σύνθεση, σημειώνει:

Μόνο ένας αυθεντικά πολιτικός αμοραλιστής θα μπορούσε να υπογράψει μια ανακοίνωση που στερείται παντελώς πολιτικής ευπρέπειας και ήθους.  Ο επικεφαλής της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης και Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος επιχειρεί ανενδοίαστα για άλλη μια φορά να εξαπατήσει τους πολίτες της Περιφέρειάς μας, χρησιμοποιώντας
την προσφιλή του τακτική να διαστρεβλώνει την αλήθεια και να παραποιεί τα γεγονότα.

Έτσι, ο Περιφερειάρχης, που κρύβει την ανικανότητά του πίσω από τις πλάτες του κυβερνώντος κόμματος, επέλεξε κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την 21/8/2020 να συμπράξει, πέρα από τους μισθοφόρους του ΚΙΝΑΛ και των ΑΝΕΛ, με την παράταξη που πρόσκειται στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση
των εκλεκτών του και των συμφερόντων που εκπροσωπούν.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης και οι ακόλουθοί του, κωφεύοντας στις διαμαρτυρίες του επιχειρηματικού κόσμου της Περιφέρειάς μας και προκειμένου να διασφαλίσουν την πολιτική επιβίωση τους, παρουσιάζουν το αναπτυξιακό θέμα της Διοίκησης της εταιρίας ΔΕΣΜ-
ΟΣ, ως ένα θέμα με κομματικές διαστάσεις. Το γεγονός είναι ότι η εμμονή του Περιφερειάρχη για την «τακτοποίηση» συγκεκριμένων προσώπων και οι μεθοδεύσεις του προηγούμενου χρονικού διαστήματος, είναι οι μοναδικές αιτίες για την πρωτοφανή
δυσλειτουργία της εταιρίας ΔΕΣΜ- ΟΣ και κατά συνέπεια για την απίστευτη ταλαιπωρία των επιχειρηματιών της περιοχής μας. Είναι ο διάχυτος αμοραλισμός της παράταξης που εκπροσωπεί ο Περιφερειάρχης που έχει σοβαρά διαταράξει την εμπιστοσύνη των
πολιτών και υπονομεύει καίρια τους δημοκρατικούς θεσμούς, όπως αποδείχθηκε επανειλημμένα στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η παράταξή μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το μέλλον της Περιφέρειάς μας και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων που αγωνίζονται  κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες, παραμένοντας πιστοί στην εντολή των χιλιάδων πολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που μας εμπιστεύθηκαν.

Απάντηση Κατσιμίγα με υπαινιγμούς για συνεργασία με Χρυσή Αυγή

Το πρωί της Δευτέρας, η παράταξη του Κώστα Κατσιμίγα εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Για τον ορισμό Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ΔΕΣΜΟΣ, η θέση της παράταξης μας ήταν από την αρχή κρυστάλλινη: Υποστηρίζαμε την κατά νόμο αναλογική συμμετοχή εκπροσώπων των περιφερειακών παρατάξεων. Η πρόταση μας αυτή όμως τορπιλίστηκε από την παράταξη Μέτιου και την έμμισθη αυλή του, καθώς είχαν προφανώς εξασφαλισμένη, όπως αποδείχθηκε και την συνεργασία των ακροδεξιών της παράταξης  Πατριωτική Αυγή που πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή. 

Συνεπώς η παράταξη μας δεν είχε κανένα λόγο να στηρίξει τις μονοκομματικές-μονοπαραταξιακές  επιλογές του κου Μέτιου που σαν στόχο έχουν την ευθεία αντιπαράθεση με τα επιμελητήρια της Περιφέρειας και εν γένει τον επαγγελματικό κόσμο και την άλωση της εταιρείας ΔΕΣΜΟΣ, για την εξυπηρέτηση αλλότριων προς το καταστατικό της σκοπών.

Προκύπτει ότι κατά την παράταξη του κου Μέτιου,  η συνδιοίκιση μεταξύ των παρατάξεων του στηρίχτηκαν από τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ, με αντάλλαγμα έμμισθες θέσεις και η κατά διαστήματα συνεργασία και με την παράταξη της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής αποτελούν υπόδειγμα πολιτικής ηθικής, ενώ η από κοινού υποβολή δύο αντιπολιτευόμενων παρατάξεων για μία αναλογική, σύμφωνα με τα ποσοστά της κάθε παράταξης, εκπροσώπηση σε ένα Δ.Σ. μιας εταιρείας στην οποία η Περιφέρεια διαθέτει την πλειοψηφία των μετοχών, αποτελεί συναλλαγή και διαπλοκή. 

Η συναλλαγή Μετιου-Σιμιτσή και Χρυσής Αυγής για τον ΔΕΣΜΟ ήταν γνωστή πριν από την κατάρτιση της πρότασης με συγκεκριμένα ονόματα, πρόταση που κατατέθηκε όταν αρνήθηκαν οι παραπάνω την αναλογική συμμετοχή των περιφερειακών παρατάξεων στο ΔΣ της ΔΕΣΜΟΣ. Έχοντας ως δεδομένο το αποτέλεσμα της ως άνω συναλλαγής (και πιθανολογούμενο το αποτέλεσμα για το οποίο θριαμβολογούν οι Μέτιος-Σιμιτσής), ο κατάλογος των ονομάτων συμπληρώθηκε με αξιόλογες προσωπικότητες, χωρίς αυτές να ερωτηθούν, απλά για να καταδειχθεί ακόμη πιο έντονα η συναλλαγή με τον ακροδεξιό χώρο. Άλλωστε η υποβολή πρότασης υποψηφιότητας δεν απαιτεί την συναίνεση των προτεινόμενων, οι οποίοι θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να παραιτηθούν ακόμη και εάν εκλέγονταν.

Τέλος, η προσπάθεια της παράταξης του κου Μέτιου να διαβάλει στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας  την ομογάλακτη παράταξη του κου Τοψίδη  κατηγορώντας την για «κακές παρέες με τον ΣΥΡΙΖΑ», δεν μας αφορά. Απλά μας προκαλεί γέλιο!!!