Η παράσταση «Μήδεια» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, παρουσιάζεται την Κυριακή 23 Αυγούστου στις 19.30 στο Προαύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου Φιλίππων στο πλαίσιο του 4ου Εργαστηρίου Αρχαίου Δράματος και του 63ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Διαλέγουμε την ηρωίδα, όχι το έργο. Τη Μήδεια, ως φορέα ενός πεπρωμένου. Δεν ανεβάζουμε το έργο, δεν την καταλαβαίνουμε αλλά προσπαθούμε να την καταλάβουμε, που είναι και η βαθύτερη επιθυμία μας, και ίσως αυτό να έχει τελικά σημασία. Αυτό που μας ενδιαφέρει εδώ, στην ηρωίδα του Ευριπίδη δεν είναι η παραφορά και το πάθος αλλά η διαύγεια του νου όπως λειτουργεί ξεκάθαρα με μια λογική ακρίβεια που σχεδόν μας σκανδαλίζει. Διαλογίζεται, συζητά, επιχειρηματολογεί. Η τραγωδία «Μήδεια» είναι το πρόσωπο Μήδεια. 

Μετάφραση: Γιώργος Χειμώνας

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης

Σκηνικά – κοστούμια: Ανδρέας Γεωργιάδης

Μουσική: Φώτης Σιώτας

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Συμεωνίδου

 Μήδεια η Εύη Σαουλίδου

Συμμετέχουν οι χορευτές Κική Μπάκα, Δημήτρης Σωτηρίου και ο μουσικός Φώτης Σιώτας

Η είσοδος είναι ελεύθερη (υποχρεωτική τηλεφωνική κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510220876 – 7 πρωινές ώρες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Το 63ο Φεστιβάλ Φιλίππων θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.

Ματαιώσεις παραστάσεων

Το 63ο Φεστιβάλ Φιλίππων, ενημερώνει το θεατρόφιλο κοινό ότι οι παραστάσεις:

  1. «Οιδίπους» που ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί τη Δευτέρα 24 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο πλαίσιο του 63ου Φεστιβάλ Φιλίππων και 
  2. «Θησέας και Μινώταυρος» που ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί την Κυριακή 30 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο πλαίσιο του 63ου Φεστιβάλ Φιλίππων

ματαιώνονται κατόπιν ανακοίνωσης από τις παραγωγές τους λόγω των νέων μέτρων για τον Covid 19.