Η κατάληξη μιας αδιαμφισβήτητης επίθεσης που δέχτηκε όλο το χρόνο αλλά και σοβαρών λαθών της ίδιας της ΠΑΕ, είναι η απόφαση για τη διεξαγωγή μπαράζ του ΑΟΞ με τον Απόλλωνα στις 22 και 29 Αυγούστου, με το πρώτο μάλιστα να έχει οριστεί για το Σάββατο στα Πηγάδια.

Την ώρα που, με βάση τις εξελίξεις, φαίνεται ότι υπάρχει αξιόπιστος επενδυτής να αναλάβει την ομάδα, οι περιπέτειες που συνεχίζονται διακινδυνεύουν συνολικά το μέλλον της ομάδας. Θα είχαν βέβαια αποφευχθεί αν η ομάδα είχε προσφύγει στο CAS, όπως ο ΠΑΟΚ και αν δεν είχαν λυθεί τα συμβόλαια όλων των ποδοσφαιριστών με δεδομένη την εκκρεμότητα.

Η ΠΑΕ αντέδρασε με εξώδικο στον ορισμό του μπαράζ όμως αυτό ελάχιστα μπορεί να επηρεάσει και ο κίνδυνος του υποβιβασμού, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο δεδομένου ότι η ομάδα θα πρέπει να αγωνιστεί για την επιβίωσή της με ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομής.

Είναι άγνωστο αν μπορεί να υπάρξει διέξοδος από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ομάδα καθώς ούτε τα εξώδικα ούτε οι αμέτρητες ανακοινώσεις της ΠΑΕ λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, αντιθέτως κάποια πρόσωπα εμφανώς έχουν κουράσει και έχουν κουραστεί, παρά την τεράστια προσφορά τους. Ενδεχομένως, εφόσον η απερχόμενη ιδιοκτησία φαίνεται να μην έχει τον έλεγχο της κατάστασης και εφόσον υπάρχει συμφωνία με νέο επενδυτή, να απαιτούνται νέοι χειρισμοί ίσως και νέες συμμαχίες.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα πάντως, η κατάσταση δεν είναι αισιόδοξη για τον ΑΟΞ.