Νέα μέτρα για τον περιορισμό του κοροναϊού ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ανάμεσά τους εκτός απο τους γενικούς περιορισμούς βρίσκεται και η υποχρεωτική διακοπή λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε διάφορες περιοχές, ανάμεσά τους και σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Αναλυτικά τα νέα μέτρα:

1) Ακυρώνεται η 85η ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός θα παρευρεθεί στη Θεσσαλονίκη και θα εκφωνήσει την προγραμματισμένη ομιλία του σε περιορισμένο ακροατήριο.

2) Από τις 17 Αυγούστου καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ για τον κορονοϊό για όσους ταξιδεύουν με πτήση από: Σουηδία, Τσεχία, Ολλανδία, Ισπανία, Βέλγιο. Το τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί τουλάχιστον 72 ώρες πριν.

3) Από τις 17 Αυγούστου καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Η υποχρέωση προσκόμισής του συμπεριλαμβάνει τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδεια διαμονής. Το τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί τουλάχιστον 72 ώρες πριν.

4) Από τις 16 Αυγούστου μειώνεται ο επιτρεπόμενος αριθμός εισερχομένων από την Κακαβιά. Θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.

5) Αναστέλλεται σε όλη τη χώρα κάθε δημόσια εκδήλωση με όρθιους συμμετέχοντες (περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων)

6) Από τις 11 μέχρι 23 Αυγούστου απαγορεύεται η λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί στις εξής περιοχές:

Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας

Δήμοι Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές, ή οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι νέο ημερήσιο ρεκόρ με 203 νέα κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο καταγράφηκε την Κυριακή στην Ελλάδα. Πρόκειται για τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε μια μέρα στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας.