Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καβάλας νοσηλεύεται ο 59χρονος που έπεσε θύμα ατυχήματος στον υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης την Τρίτη.
Όμως μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται αν έχει υποστεί ηλεκτροπληξία ή αν κάποια άλλη αιτία προκάλεσε τη βλάβη στη υγεία του.

Εργολάβος και όχι εργαζόμενος το θύμα

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του xanthi2.gr και με βάση επίσημες πηγές, πρόκειται για εργολάβο και όχι εργαζόμενο, ο οποίος εκτελούσε χωματουργικές εργασίες στο πλαίσιο εργολαβίας με την κεντρική υπηρεσία του ΔΕΔΔΗΕ. Το μεσημέρι της Τρίτης, εργαζόμενοι της επιχείρησής του, διαπίστωσαν ότι είχε πέσει στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις του,  και ενημέρωσαν το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ που ήταν στο σημείο για άλλες εργασίες, υποθέτοντας οτι υπέστη ηλεκτροπληξία.

Άμεσα, στο πλαίσιο του σχετικού πρωτοκόλλου ασφαλείας, τέθηκε εκτός λειτουργίας ο υποσταθμός για 15 λεπτά και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ. Στο Νοσοκομείο Ξάνθης οι γιατροί διατήρησαν στη ζωή τον άτυχο άνδρα και στη συνέχεια διακομίστηκε  στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Ενδείξεις ότι δεν πρόκειται για ηλεκτροπληξία

Πηγές της ΔΕΔΔΗΕ σημειώνουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι ο 59χρονος δεν έχει υποστεί ηλεκτροπληξία. Άλλωστε, όπως αναφέρεται, σε περίπτωση που κάποιος είχε έρθει σε επαφή με 20.000 βόλτ του δικτύου υψηλής τάσης, θα είχε προκληθεί ακαριαίος θάνατος.

Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και οι αρμόδιοι αναμένουν την ιατρική ενημέρωση για να εξακριβωθεί τι συνέβη την Τρίτη στον Υποσταθμό του ρεύματος της ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης.