Μπορεί η Ξάνθη να καλύφθηκε με το σύγχρονο μοριακό αναλυτή PCR για την εξέταση και έκδοση αποτελεσμάτων για τα τεστ του κοροναϊού, στη Θεσσαλονίκη όμως τώρα  εκδηλώνονται διαμαρτυρίες για το γεγονός ότι το μηχάνημα αφαιρέθηκε από το Ιπποκράτειο, με αποτέλεσμα να υπάρχει μόνο ένα μηχάνημα σε όλη τη Θεσσαλονίκη.

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει:

«Σε κατάσταση συναγερμού ήταν την Παρασκευή 31 Ιουλίου το «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης, το οποίο εφημέρευε λόγω κορονοϊού. Στο νοσοκομείο καταγράφηκε η χειρότερη ημέρα με περιστατικά κορονοϊού από κάθε άλλη φορά, περιλαμβανομένων και των ημερών κορύφωσης της πανδημίας. Πρόκειται για χτύπημα καμπάνας για την Πολιτική Προστασία σχετικά με τη χαλάρωση που υπάρχει».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακό:  «προσήλθαν στην εφημερία και εξετάστηκαν 100 ύποπτα κρούσματα. Τα μισά περίπου από τον γνωστό γάμο. Ευτυχώς τα περιστατικά δεν χρειάστηκαν νοσηλεία. Αναμένονται ακόμα τα αποτελέσματα από πολλούς συμμετέχοντες στον συγκεκριμένο γάμο. Προξενεί εντύπωση ότι πήραν μοριακό αναλυτή από το «Ιπποκράτειο» και τον πήγαν στο Νοσοκομείο της Ξάνθης και πανηγύριζαν. Το Νοσοκομείο της Ξάνθης έπρεπε να είχε από την αρχή μοριακό αναλυτή καινούργιο (αφού είχε τόσα κρούσματα) και όχι να μεταφέρουν το μηχάνημα του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης. Τώρα είναι αναγκασμένοι να στείλουν δείγματα στο ΑΧΕΠΑ και να βγαίνουν τα αποτελέσματα μία μέρα μετά…».