Την απάντηση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων σε ερώτηση τουΔημήτρη Χαρίτου, κοινοποιεί ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι οι αποφάσεις της Πολιτικής Προστασίας για τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα είναι αντικρουόμενες με αυτές των υπουργείων Υγείας και Τουρισμού.

Όπως σημειώνει ο Δ. Χαρίτου “δεν ανεστάλη ποτέ η διέλευση των επισκεπτών από τον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας ισχυρίζεται ο υφυπουργός” ενώ κατηγορεί για “πρωτοφανή  προχειρότητα και  ανευθυνότητα στον χειρισμό ενός θέματος που πλήττει τον τουρισμό και την τοπική οικονομία”

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δ. Χαρίτου

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χαρδαλιάς,  απάντησε στην αριθμ. 7941/3-7-2020 ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου για την  ανάγκη να ανοίξουν άμεσα οι πύλες εισόδου των συνοριακών σταθμών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ώστε να μην προκληθεί ανεπανόρθωτο πλήγμα στον τουρισμό. Με την απάντησή του ο υφυπουργός διαβεβαιώνει ότι «ουδέποτε ανεστάλη η λειτουργία των θεσμοθετημένων συνοριακών σημείων διέλευσης που βρίσκονται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης». Ενισχύει μάλιστα τον ισχυρισμό του επικαλούμενος τις αριθμ. 45237/15-7-2020 και 45231/15-7-2020 ΚΥΑ, με τις οποίες πράγματι επιτρέπεται η είσοδος στην χώρα μας των πολιτών που προέρχονται από κράτη-μέλη της Ε.Ε. και της συμφωνίας Σένγκεν.

Ενώ την ίδια περίοδο με άλλες ΚΥΑ των Υπουργείων Υγείας και Υποδομών-Μεταφορών όπως η αριθμ.42070/3-7-2020 απαγορεύτηκε η  είσοδος στη χώρα εν όλω των οδικών και σιδηροδρομικών συνδέσεων από την Βουλγαρία, με εξαίρεση το συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Μόνο ως έλλειψη σοβαρότητας και απίστευτης προχειρότητας μπορούν να χαρακτηριστούν οι αλληλοσυγκρουόμενες αποφάσεις των υπουργών  της κυβέρνησης. Η ανευθυνότητα στο μεγαλείο της με θύματά της, δυστυχώς, τον τουρισμό τη ναυαρχίδα της οικονομίας μας.