Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται εδώ και λίγες ώρες οι στρατιωτικές μονάδες στη Θράκη λόγω της έντονης κινητικότητας των τουρκικών δυνάμεων στο Αιγαίο και την επιχειρούμενη διεξαγωγή ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ο Στρατός βρίσκεται σε επιφυλακή, ειδικά οι δύο Μεραρχίες του Έβρου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει και μερική ανάκληση αδειών του προσωπικού και επιστροφή στις μονάδες τόσο στη Θράκη όσο και στο Ανατολικό Αιγαίο.

Τη Νavtex για σεισμικές έρευνες στο Αιγαίο εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη, 21 Ιουλίου η Τουρκία. Συγκεκριμένα οι τουρκικές έρευνες στο Αιγαίο από το ORUÇ REİS θα γίνουν στον θαλάσσιο χώρο νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου στην ανατολική Μεσόγειο. Η Navtex έχει ισχύ από σήμερα έως τις 2 Αυγούστου.

Πιο συγκεκριμένα οι έρευνες θα πραγματοποιηθούν στη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται περίπου 200 μίλια ανατολικά της Κρήτης και περίπου 180 μίλια νότια του Καστελόριζου. Όπως εκτιμούν πηγές του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, πρόκειται για την ίδια περιοχή στην οποία είχε κινηθεί και πριν μερικούς μήνες το ORUÇ REİS.