Την Τρίτη 21 Ιουλίου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αντιρατσιστή εκπαιδευτικό Μηλιαζήμ Τζεμαλή στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας την ώρα που καλείται να καταθέσει την έγγραφη απολογία του στο πλαίσιο της διαδικασίας άσκησης πειθαρχικής δίωξης για αναρτήσεις του σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης.
Πρόκειται για την απίστευτη υπόθεση που έχει κινηθεί από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και έχει προκαλέσε σάλο σε όλη τη χώρα καθώς η υπόθεση συνεχίζεται και ο εκπαιδευτικός κινδυνεύει ακόμη και με απόλυση.
Ψηφίσματα συμπαράστασης στο πρόσωπό του έχουν εκδώσει οι συνδικαλιστικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ Ξάνθης, ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης και ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης, πλήθος άλλων συλλόγων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) και ΕΛΜΕ, σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία, όπως ο “ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ”, καθώς και σωματεία του ιδιωτικού τομέα, όπως η ΠΕΝΕΝ και το σωματείο εργαζόμενων στα καταστήματα Public. Συνολικά, πάνω από 50 σωματεία, πολιτικές οργανώσεις, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και οργανώσεις υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, όπως η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, έχουν ως τώρα δηλώσει τη στήριξη τους στον διωκόμενο εκπαιδευτικό, απαιτώντας την άμεση παύση της δίωξης που διενεργείται εναντίον του.
Η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης, με ανακοίνωσή της κάνει κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις 11 πμ της Τρίτης.