Ως «νομοσχέδιο χουντικής έμπνευσης, που ήταν σε απόλυτη προτεραιότητα για τη ΝΔ» χαρακτήρισε ο Στάθης Γιαννακίδης σε συνέντευξή του Στο Κόκκινο, το νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή για τις διαδηλώσεις,

Σύμφωνα με το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως βουλευτή Ξάνθης, η ενέργεια αυτή της Κυβέρνησης έχει να κάνει με την οικονομική κρίση και με τα μέτρα που πήρε, τα οποία μεγαλώνουν τις οικονομικές επιπτώσεις. Με την τακτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση, τόνισε, τα κοινωνικά προβλήματα θα οξυνθούν στο επόμενο διάστημα. «Η ΝΔ έχει μετατοπιστεί από το κέντρο και εντάσσεται στις τάξεις της ακροδεξιάς, κι έτσι, η καταστολή είναι ένα απαραίτητο όπλο, προκειμένου να στοχοποιήσουν ενδεχόμενες μελλοντικές κινητοποιήσεις λόγω της όξυνσης των προβλημάτων που προκαλούν οι πολιτικές που εφαρμόζει».

Επισήμανε, όμως, ότι όταν υπάρχουν κοινωνικά ζητήματα κι ο κόσμος αντιδρά, καμία Κυβέρνηση και κανένας νόμος, κι όσο ακραία κι αν είναι η καταστολή, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. «Τα έχουμε ζήσει και επί Κυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου. Δεν μπορούν να κάμψουν την αγωνιστικότητα του λαού, ούτε να κρύψουν τα πραγματικά προβλήματα».

Υπογράμμισε ότι «πρώτος βασικός πυλώνας της ΝΔ είναι η καταστολή και δεύτερος τα ΜΜΕ, που το τελευταίο διάστημα αλλοιώνουν και δεν παρουσιάζουν τις πραγματικές ειδήσεις».

Σημείωσε, τέλος ότι είναι απαράδεκτη και η στάση του ΚΙΝΑΛ, που επέλεξε για άλλη μια φορά να στηρίξει τον κ. Μητσοτάκη, μακριά από τις γραμμές της σοσιαλδημοκρατίας και της Αριστεράς.

Όσο για τα όσα συμβαίνουν με το άνοιγμα-κλείσιμο των συνόρων, είπε πως πρόκειται για «επιτελικό μπάχαλο της Κυβέρνησης».

Ακούστε τη συνέντευξη: