Θέση σχετικα με τη δίωξη σε βάρος του εκπαιδευτικού Τζεμαλή Μηλιαζήμ, παίρνει η παράταξη της Αυτόνομης Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Ξάνθης:

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π & Δ Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ξεκίνησε δίωξη σε βάρος του Τζεμαλή Μηλιαζίμ, αναπληρωτή εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής, μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ξάνθης, με την μορφή της “Προκαταρκτικής Εξέτασης”, προκειμένου, όπως επικαλείται, να διαπιστωθεί αν τελέστηκε πειθαρχικό παράπτωμα από αυτόν εξαιτίας αναρτήσεων που του αποδίδονται σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στις αρχές Μαρτίου. Η διαδικασία αυτή συνεχίζεται παρά την αρνητική εισήγηση του διενεργούντος την προκαταρκτική έρευνα και ο συνάδελφός μας καλείται σε έγγραφη απολογία.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ξάνθης, καταδικάζει αυτή την αντιδημοκρατική ενέργεια. Στεκόμαστε απέναντι σε πρακτικές παρακολούθησης και ενδεχόμενης ποινικοποίησης του εξωεπαγγελματικού βίου των εκπαιδευτικών. Η ελευθερία της έκφρασης γνώμης είναι ανθρώπινο δικαίωμα σύμφωνα με την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αλλά και από τις βασικές αξίες του Διαφωτισμού! Συμπαραστεκόμαστε στο συνάδελφό μας και στο δικαίωμά του να εκφράζεται ελεύθερα, να συνδικαλίζεται και να αγωνίζεται στα πεδία που επιλέγει. 

Ως Αυτόνομη Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ξάνθης, καταδικάζουμε τη δίωξη εκ μέρους της διοίκησης και καλούμε τους υπεύθυνους να την αποσύρουν και να παύσουν οποιασδήποτε διαδικασία απειλεί τον προσωπικό, επαγγελματικό και κοινωνικό βίο του συναδέλφου μας .