Η ομάδα της Τρίπολης με γκολ των Κρέσπι (6΄) και Λουίς Φερνάντεθ (84’ ) έριξε στο καναβάτσο (2-1) τον ΑΟΞ  και τον έστειλε με την πλάτη στον τοίχο στη μάχη της παραμονής μια αγωνιστική πριν από τη λήξη των πλέι άουτ.

Σοβαρά παράπονα έχει από τη διαιτησία η Ξάνθη καθώς ακυρώθηκε (μέσω VAR ) γκολ του Γκαργκαλατζίδη  για χέρι του Μουλέν στο ξεκίνημα της φάσης, ενώ ελέγχεται ο Τζήλος για την πτώση του Γκαργκαλατζίδη μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων στο 91΄.
Το ματς είχε χαρακτήρα τελικού για τους γηπεδούχους στη μάχη που δίνουν για την παραμονή τους στη Super League.

Το φιλμ του αγώνα:

Οι φιλοξενούμενοι παρότι αδιάφοροι βαθμολογικά μπήκαν πολύ καλύτερα στο παιχνίδι και αιφνιδίασαν με το «καλησπέρα» τους Θρακιώτες στην πρώτη επίσκεψη που πραγματοποίησαν στην περιοχή τους. Μετά από σέντρα του Σίτο ο Κρέσπι με προβολή στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1).

Μάλιστα ο Αστέρας έχασε άλλες δύο καλές ευκαιρίες με τους Κρέσπι (16΄), Τασουλή (20΄) να ζευγαρώσει τα τέρματά του, την ώρα που η Ξάνθη πέρα από δύο κεφαλιές του Κάστρο (17΄- 38΄) και μια «φλύαρη» πρωτοβουλία των κινήσεων δεν είχε απάντηση στο γρήγορο γκολ του Αστέρα, με συνέπεια να πάει στα αποδυτήρια (μετά τη λήξη του α΄ημιχρόνου) βρισκόμενη σε μειονεκτική θέση.

Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Νίκος Καραγεωργίου ανακάτεψε την… τράπουλα με την έναρξη του β΄ημιχρόνου ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Γκαργκαλατζίδη και Κοβάτσεβιτς.

Η Ξάνθη μπήκε πολύ πιο δυνατά στο ματς και βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 56΄με καρφωτή κεφαλιά του Λισγάρα έπειτα από κόρνερ του Μουλέν (1-1).

Στο 66΄ο Γκαργκαλατζίδης πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή, ωστόσο ορθώς το τέρμα δεν μέτρησε, αφού ο Τζήλος είδε πηγαίνοντας στο VAR πως υπήρχε χέρι του Μουλέν στο ξεκίνημα της φάσης στο κοντρόλ της μπάλας απ΄τον Γάλλο ποδοσφαιριστή.

Και σαν να μην έφτανε αυτό στο 84΄ο Αλί Μπάμπα που μόλις λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι κέρδισε πέναλτι για τους φιλοξενούμενους, έπειτα από καθαρά ανατροπή του από τον Μπαξεβανίδη μέσα στην περιοχή. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Λουίς Φερνάντεθ δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα και τη νίκη στον Αστέρα (2-1)

Στο υπόλοιπο διάστημα του παιχνιδιού η Ξάνθη πίεση για την ισοφάριση, φώναξε για μια πτώση του Γκαργκαλατζίδη μέσα στην περιοχή έπειτα από χτύπημα με χέρι του Αντζουλά κι έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία με πλασέ του Ντε Αμορίμ από θέση βολής στο 95΄.

Σωστά ο ρέφερι Τζήλος ακύρωσε το γκολ του Γκαργκαλατζίδη καθώς υπήρξε χέρι στο ξεκίνημα φάσης από τον Μουλέν, ενώ υπήρξε ανατροπή του Αλί Μπάμπα απ΄τον Μπαξεβανίδη στη φάση του πέναλτι των φιλοξενούμενων.

Ελέγχεται πάντως ο Λαρισαίος ρέφερι για ένα χτύπημα με το χέρι του Αντζουλά στον Γκαργκαλατζίδη μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, χωρίς να κληθεί να πάει στο VAR και να δει την φάση.

Έδειξε κίτρινη κάρτα στους Σίτο, Λισγάρα, Αντζουλά, Κασάδο, Πασαλίδη, Μουλέν, Μουνάφο, Κοβάτσεβιτς, Αλάγκμπε.

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Αμπάντ, Κασάδο, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης (80΄Σόσα), Τερκί (46΄Γκαργκαλατζίδης), Μουλέν, Φασίδης (46΄Κοβάτσεβιτς), Ντε Αμορίμ, Στάρτζεον (80΄Τζουρίτσκοβιτς), Κάστρο (54΄Φοσέ).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Τασουλής, Πασαλίδης, Αντζουλάς, Μουνάφο, Μπόρχα Φερνάντεθ, Κρέσπι, Σίτο (63΄Μπελόκ),  Ριέρα (83΄Αλί Μπάμπα), Λουίς Φερνάντεθ (90΄Αλάγκμπε).

Σε ανακοίνωσή της μετά το τέλος του αγώνα, η ΠΑΕ αναφέρει:

Συνεχίζεται το μαρτύριό μας: Πολυϊδιοκτησίες -7, πιστοποιητικά που ακολουθούν τις πολυιδιοκτησίες -5 και σήμερα δύο πέναλτι που δεν δόθηκαν, τα οποία απαξίωσε ο διαιτητής να τα δει ακόμη και στο VAR, ένα γκολ κανονικό που κάποιες φάσεις πριν η μπάλα ακούμπησε στην τρίχα του χεριού του ποδοσφαιριστή.

TA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 11 Ιουλίου

Ξάνθη – Αστέρας 1-2 (56′ Λισγάρας,/6′ Κρέσπι, 85′ Λουίς Φερνάντεθ)

Βόλος – Ατρόμητος 2-3 (49′ Κυζιρίδης, 68′ Τσοκάνης/8′-38′-44′ Μανούσος)

Πανιώνιος – Παναιτωλικός 0-2 (40′ Μπαϊροβιτς, 49′ Τζανακάκης)

Λαμία – ΑΕΛ 0-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

7. Αστέρας 42

8. Ατρόμητος 41

9. ΑΕΛ 35

10. Λαμία 34

11. Βόλος 31

12. Παναιτωλικός 26

…………………………….

13. Ξάνθη 23

…………………………….

14. Πανιώνιος 22

* Ο τελευταίος υποβιβάζεται στη Super League 2

** Ο προτελευταίος δίνει μπαράζ με τον δεύτερο της Super League 2.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 7ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 18 Ιουλίου

ΑΕΛ – Ξάνθη (19:15)

Αστέρας – Λαμία (19:15)

Ατρόμητος – Πανιώνιος (19:15)

Παναιτωλικός – Βόλος (19:15)