Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό ξυλοδαρμού ανηλίκου σημειώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες στο κεντρικό κατάστημα της Cosmote στην Ξάνθη, στον πρώην ΟΤΕ.

Όπως κατήγγειλαν αυτόπτες μάρτυρες, υπάλληλος φέρεται να ξυλοκόπησε ένα ανήλικο ρομά που μπήκε στο κατάστημα για να ζητιανέψει. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει άτομο που κατήγγειλε, είδε το παιδί να έχει πέσει το πάτωμα και στη συνέχεια να το κλωτσά μέχρι να βγει, προκειμένου να αποφύγει να το ακουμπήσει!  Το άτυχο παιδί, περίπου 8 ετών, αποχώρησε κλαίγοντας από το κατάστημα ενώ κάποιοι αναφέρουν ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που υπήρξε τέτοια -ρατσιστική και βίαιη- συμπεριφορά.

Όπως ήταν λογικό συνάδελφοι και πελάτες που ήταν εκείνη την ώρα στο κατάστημα, σοκαρίστηκαν. Τουλάχιστον μία πολίτης φέρεται να έχει καταγγείλει το  περιστατικό στην Cosmote, και μάλιστα σε κεντρικό επίπεδο ,που αναμένεται  να διερευνήσει το περιστατικό και τη βασιμότητα των καταγγελιών.  Αναστάτωση, όπως είναι λογικό, έχει προκληθεί και στους συναδέλφους του εργαζόμενου, που έχουν έρθει σε δύσκολη θέση, με τον όλο θόρυβο.

Σύμφωνα με κάποιους, ο εμπλεκόμενος υπάλληλος φέρεται να είναι συγγενής γνωστού τοπικού παράγοντα. Η Αστυνομία δεν ενημερώθηκε ποτέ για το συμβάν ενώ άγνωστο παραμένει, αν υπάρχει υλικό από κάμερες ασφαλείας του καταστήματος, που θα μπορούσε να διαλευκάνει την υπόθεση.