Τη δική του άποψη που κινείται στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας που εξέδωσαν οι Δήμαρχοι της ΑΜΘ για το κλείσιμο των συνόρων σε όλη την Περιφέρεια εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος του -συνοριακού- Δήμου Μύκης Ξάνθης.

Στη δήλωσή του ο Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν, αναφέρει:

Σχετικά με το από 6.7.2020 ψήφισμα των συναδέλφων δημάρχων της Περιφέρειας μας, το οποίο εκδόθηκε ύστερα από τηλεδιάσκεψη, όπου δυστυχώς δεν μπόρεσα να λάβω μέρος, επιθυμώ να εκφράσω τις εξής παρατηρήσεις.

Το ολοκληρωτικό κλείσιμο των συνοριακών σταθμών με Τουρκία και Βουλγαρία, εκτιμώ ότι δεν κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

Θεωρώ, ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη τις επισημάνσεις και σκέψεις των ξενοδόχων και λοιπών τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής μας που αναλαμβάνουν το σημαντικό βάρος της φιλοξενίας και να οδηγηθούμε σε μέτρα που θα επιτρέπουν μια αυστηρά ελεγχόμενη ροή τουριστών στην περιοχή μας.

Έχω την πεποίθηση, ότι τηρώντας αυστηρά τα ευρέως, γνωστά πλέον, μέτρα προφύλαξης που ορίζουν τα πρωτοκόλλα, όπως, μάσκα, αποστάσεις και αποφυγή συναθροίσεων, μπορούμε παράλληλα να παλέψουμε τον ιό και να διατηρήσουμε την τουριστική επισκεψιμότητα σε ικανοποιητικά επίπεδα.