Η καταρχήν συμφωνία για διοργάνωση των Γιορτών Παλιάς Πόλης, υπό προϋποθέσεις,  διαπιστώθηκε στη Σύσκεψη της  Οργανωτικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, παρουσία του Δημάρχου Ξάνθης και των επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Η συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Αμφιθέατρο έδειξε τόσο την πρόθεση της δημοτικής αρχής να γίνουν οι εκδηλώσεις όσο και την ανάγκη να διασφαλιστεί η υγεία των συμμετεχόντων, όπως εκφράστηκε από το Δήμαρχο Μ. Τσέπελη.

Για το λόγο αυτό, η απόφαση που ελήφθη μετά την πρόταση του Δημάρχου, αναφέρει ότι οι Σύλλογοι και το Κέντρο Πολιτισμού θα συγκεντρώσουν τις προτάσεις τους για τη μορφή που πρέπει να έχουν οι γιορτές, και θα προωθηθούν σε ΕΟΔΥ και Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για να λάβουν την έγκριση αλλά και οδηγίες για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Παράλληλα, στο οργανωτικό σκέλος από το Κέντρο Πολιτισμού, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Η. Ασκαρίδης, θα ξεκινήσει η κατάρτιση του καλλιτεχνικού μέρους, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα.  Στις τάξεις των Συλλόγων υπάρχουν διάφορες απόψεις και εκφράστηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης καθώς συζητούν τη διεξαγωγή υπό όρους.

Οι Γιορτές όπως τις ξέραμε δεν θα γίνουν φέτος

Ο Αντιδήμαρχος Μ. Φανουράκης, που πήρε το λόγο, σημείωσε ότι “οι Γιορτες όπως τις ξέραμε δεν θα υπάρξουν” και σημείωσε ότι τα τραπεζοκαθίσματα που θα αναπτυχθούν θα είναι πολύ λίγοτερα από το παρελθόν. Όπως ανέφερε, πρέπει να συγκεντρωθούν οι ιδέες και οι σκέψεις, προκειμένου η πρόταση που θα καταθέσει ο Δήμος προς τον ΕΟΔΥ να  συνδυάζει τόσο την ουσία όσο και την ασφάλεια, ώστε να εγκριθεί.

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση, διά του Σ. Μελισσόπουλου, ζήτησε να υπάρξουν οι αναγκαίες διευκρινίσεις για τα υγειονομικά  δεδομένα και πάνω σε αυτά να σχεδιαστούν οι Γιορτές για φέτος, σίγουρα όχι με τη μορφή που είχαν.  Συνολικά, διαπιστώνεται, τόσο ο προβληματισμός για την το θέμα της ασφάλειας, καθώς η περιοχή είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη, όσο και η πρόθεση να αλλάξει το κλίμα στην κοινωνία με μια διεξαγωγή των Γιορτών σε ήπια μορφή.