Μεταξύ 200 περίπου διακρατικών έργων από όλη την Ευρώπη ξεχώρισε και αναδείχθηκε ως κορυφαίο, το έργο CERTOUR II: FOR A BETTER SME MANAGEMENT στο οποίο μετέχει ο Δήμος Ξάνθης.

 Συγκεκριμένα, το CERTOUR II αξιολογήθηκε ως ένα από τα δύο έργα που αποτελούν άριστες πρακτικές στον τομέα “Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα” και επιλέχθηκε να παρουσιαστεί στο διεθνές διαδικτυακό σεμινάριο στις 30 Ιουνίου, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Tο έργο CERTOUR II, ξεκίνησε το 2019 και συμμετέχουν οργανισμοί από την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Ουκρανία, την Αρμενία και την Τουρκία. Χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας” με επικεφαλής το ΤΕΕ – Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας και η υλοποίησή του αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2021. 

Την ευαρέσκεια του, για τη συμβολή του Δήμου Ξάνθης στη βελτίωση της ποιότητας του τουριστικού επιχειρείν, εξέφρασε ο εντεταλμένος σύμβουλος στην υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, Ιωάννης Μπούτος και δήλωσε την ικανοποίηση του για τη διάκριση του CERTOUR II, ως άριστη πρακτική στην Ευρώπη. 

Επιπλέον, ο κύριος Μπούτος ανακοίνωσε την έναρξη υλοποίησης του “EXCELTOUR”, του νέου έργου που συμμετέχει ο Δήμος Ξάνθης με αντικείμενο την προώθηση της επιχειρηματικής αριστείας στον τουριστικό κλάδο, που αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο 2020. Το νέο αυτό διακρατικό έργο, αποτελεί τη συνέχεια της πετυχημένης συμμετοχής του Δήμου Ξάνθης στην υλοποίηση σειράς διακρατικών έργων που ξεκίνησε το 2013 ως επικεφαλής εταίρος την υλοποίηση του CERTOUR I.