Σοβαρή αναταραχή στο τουριστικό ρεύμα από τη Βουλγαρία προκαλεί στη Θράκη αλλά και την Ανατολική Μακεδονία, η ανακοίνωση της κυβέρνησης για κλείσιμο του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας, του μοναδικού που εξυπηρετούσε μέχρι σήμερα την ευρύτερη περιοχή.

Επισήμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρά το γεγονός ότι το τελωνείο της Νυμφαίας είχε ανοίξει στις 15 Ιουνίου, ανακοίνωσε ότι κλείνει σήμερα το πρωί το τελωνείο της Νυμφαίας και θα παραμείνει ανοιχτό μόνο το τελωνείο του Προμαχώνα.

Αυτό προκάλεσε μια αναταραχή στους Βούλγαρους επισκέπτες καθώς υπήρξαν ακυρώσεις σε κρατήσεις ενώ το πρόβλημα διογκώθηκε και από το σύστημα της ηλεκτρονικής φόρμας που έπρεπε να είναι συμπληρωμένη 48 ώρες πριν την είσοδο στη χώρα, καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα παρουσίασε προβλήματα και δεν έφτασαν οι ηλεκτρονικοί κωδικοί στους ταξιδιώτες. Μάλιστα, κάποιοι τουρίστες πέρασαν εσπευσμένα τη νύχτα τα σύνορα, για να προλάβουν την απαγόρευση.

Τελικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, γίνονται προσπάθειες ώστε να ανακληθεί η απόφαση της κυβέρνησης και να παραμείνει ανοιχτό το τελωνείο. Παρότι δεν υπάρχει επίσημη απόφαση, οι αστυνομικές αρχές κρατούν ανοιχτά τα σύνορα, αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

Το πρόβλημα είναι ότι ήδη έχει δημιουργηθεί ένα πλήγμα για την περιοχή ενώ, κανένας φορέας εδώ και 48 ώρες που υπάρχει το σοβαρό πρόβλημα δεν ενδιαφέρθηκε και όλοι παράμειναν απαθείς. Σε μια οικονομία που έχει δεχτεί ανεπανόρθωτα πλήγματα φέτος, ειδικά στην Ξάνθη, η διακοπή του τουριστικού ρεύματος από τη Βουλγαρία θα ήταν καταστροφική.