Τέσσερα από τα 20 κρούσματα που ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ πανελλαδικά, προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και τα 4 αφορούν στην περιοχή του Δήμου Μύκης. Πιο αναλυτικά, πρόκειται για 1 κρούσμα από το Προσήλιο, που δεν σχετίζεται με κάποιο άλλο, 2 κρούσματα από τον Κένταυρο που σχετίζονται με άλλο θετικό της ίδιας περιοχής, καθώς και 1 κρούσμα από τον οικισμό του Εχίνου, επίσης από ιχνηλάτηση άλλου θετικού κρούσματος.

Στον Εχίνο, από το βράδυ της Δευτέρας υπάρχει μερική άρση της καραντίνας με πιο ήπια μέτρα όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες ενώ τα μέτρα έχουν επεκταθεί και στον οικισμό της Μύκης.

Παράλληλα, την Πέμπτη λήγουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στους υπόλοιπους Δήμους καθώς και τους άλλους οικισμούς του Δήμου Μύκης και αναμένεται η απόφαση για τη λήξη ή την παράταση των μέτρων.

Συνολικά από τα 20 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα 9 κρούσματα είναι εισαγόμενα, τα 4 από τηνΞάνθη, τα 2 από την Αττική, 2 από την Καστοριά και από 1 έχουν η Κοζάνη, η Σύρος και η Λάρισα.