Σε καταγγελία για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Ξάνθης προχώρησε ΠΟΕΔΗΝ. Σε αυτή, γίνεται αναφορά και στο γεγονός ότι δεν έγινε προμήθεια διαγνωστικού μηχανήματος ενώ αφήνει αιχμές για τον τρόπο κατανομής της δωρεάς του ιδρύματος “Νιάρχος”.

Αναλυτικά:

Ξεγελάστηκαν όσοι πίστεψαν ότι ξεμπερδέψαμε με τον κοροναϊό.

Στο Νοσοκομείο της Ξάνθης συνεχώς εισάγονται ύποπτα κρούσματα με ήπια ή σοβαρότερα προβλήματα. Στη κλινική νοσηλεύονται περί τους έξι ασθενείς κάθε ημέρα που είναι ύποπτα κρούσματα για κοροαϊό.

Απορία προκαλεί γιατί κωλυσιεργούν και δεν προμηθεύουν με ένα μηχάνημα για να γίνεται στο Νοσοκομείο της Ξάνθης εργαστηριακός έλεγχος για κοροναϊό. Σε μια περιοχή που πλήττεται ιδιαίτερα.

Τα δείγματα αποστέλλονται για εξέταση στην Αλεξανδρούπολη και κάνουν δύο ή τρεις ημέρες να βγούνε. Βαλτώνουν τα περιστατικά στο νοσοκομείο της Ξάνθης ως ύποπτα κρούσματα. Μόνο όταν επιβεβαιώνονται μεταφέρονται στο Νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης.

Η έλλειψη μηχανήματος για εργαστηριακό έλεγχο είναι αιτία αναβολής των περισσότερων χειρουργείων αφού αδυνατούν να κάνουν εργαστηριακό έλεγχο. Ασθενείς περιμένουν ένα χρόνο να χειρουργηθούν και όταν έρχεται η σειρά τους αναβάλλεται το χειρουργείο επειδή δεν μπορούν να κάνουν το τεστ κοροναϊού που είναι απαραίτητο. Πολλοί ασθενείς πηγαίνουν και πληρώνουν 120 ευρώ σε ιδιώτη για να μη χάσουν τη σειρά τους και να χειρουργηθούν.

Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο. Ένας γιατρός χωρίς ειδικευόμενο περιθάλπτει τα περιστατικά και δύο νοσηλεύτριες. Και όμως στο Νοσοκομείο της Ξάνθης κανείς εργαζόμενος δεν άξιζε για το υπουργείο Υγείας να πάρει τη χρηματική δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου.

Φαίνεται ότι κάνουν λιγότερη δουλειά από διοικητικούς υπαλλήλους. από συναδέλφους που έλειπαν με άδειες,από προϊσταμένους σε άσχετες δουλειές ή νοσοκομεία που νοσήλευσαν ελάχιστα ύποπτα κρούσματα.