Aνακοίνωση κριτικής για τη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου εξέδωσε η παράταξη Μελισσόπουλου στο Δήμο Ξάνθης.

Αναλυτικά αναφέρει:

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ”, Σάββας Μελισσόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Φάνης Παπαδάκης, βρέθηκαν την Παρασκευή 26/6/2020 και ώρα 19:30 στο χώρο του παζαριού της Ξάνθης, όπου ήταν συγκεντρωμένοι παραγωγοί και μικροπωλητές με έκδηλη την αγωνία τους για την τύχη της προγραμματισμένης για το Σάββατο 27/6/2020 λαϊκής αγοράς, συμμεριζόμενοι την αγωνία και τα προβλήματα των παραγωγών και μικροπωλητών.

Δυστυχώς οι πράξεις και οι παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής του κ.Τσέπελη έχει οδηγήσει τους βιοποριστές του παζαριού και τους επαγγελματίες της πόλης μας σε αδιέξοδο.

Παρ όλο που η Δημοτική μας Παράταξη “ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ” σε συνεργασία με τις δημοτικές παρατάξεις “Πολίτες για την Ξάνθη” και “ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ” έχουν καταθέσει από τις 17/6/2020 εμπεριστατωμένη πρόταση για τη λειτουργία του παζαριού μας, αλλά και τη διάθεση των νωπών αγροτικών προϊόντων, ο Δήμαρχος Ξάνθης και οι συνεργάτες του δεν έκαναν τον κόπο να την αξιολογήσουν, να τη συζητήσουν, να την εμπλουτίσουν και να την αξιοποιήσουν, προκειμένου να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αντιθέτως κρύβονται πίσω από αποφάσεις Υφυπουργών, Γενικών Γραμματέων και Πολιτικής Προστασίας και είναι πλέον φανερό πως με αυτή τη Δημοτική Αρχή η φωνή της Ξάνθης, οι προτάσεις της και τα αιτήματά της δεν εισακούονται πια στην Αθήνα και δυστυχώς η Αθήνα θα αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς.

Το αποκορύφωμα της φαρσοκωμωδίας είναι πως την Παρασκευή 25/6/2020 και ώρα 15:45 οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έλαβαν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο πρόσκληση προκειμένου να αποφασίσουν από 18:00 έως 19:00 για τη λειτουργία του παζαριού, με το πρόσχημα της απόφασης του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, η οποία εκδόθηκε στις 25/6/2020.

Βεβαίως να τους τονίσουμε πως μία σοβαρή Δημοτική Αρχή δεν σύρεται πίσω από αποφάσεις για τις οποίες είναι φανερό, εδώ και πολύ καιρό, πως δεν έχει καμία ενημέρωση, παρά τα όσα διαλαλεί ο Δήμαρχος Ξάνθης για τις στενές επαφές του με τους Υπουργούς της Κυβέρνησης, αλλά σχεδιάζει, διεκδικεί δυναμικά και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.

Εμείς ως Δημοτική Παράταξη και ως Δημοτικοί Σύμβουλοι:

 ΔΕΝ ΚΛΗΘΗΚΑΜΕ ΠΟΤΕ σε καμία επαφή ή συζήτηση, που έχει γίνει έως σήμερα.

ΔΕΝ ΚΛΗΘΗΚΑΜΕ ΠΟΤΕ να συζητήσουμε   την πρόταση που έχουν καταθέσει οι 3 Δημοτικές Παρατάξεις.

ΔΕΝ ΚΛΗΘΗΚΑΜΕ ΠΟΤΕ να εργαστούμε όλοι μαζί και να συνδιαμορφώσουμε την πρότασή μας προς τους αρμοδίους.

ΔΕΝ ΕΡΩΤΗΘΗΚΑΜΕ επί της ουσίας για τίποτα.

ΔΕ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από τη Δημοτική Αρχή.

ΚΛΗΘΗΚΑΜΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΑ 2 περίπου ώρες πριν από το Έκτακτο Συμβούλιο να αποφασίσουμε δια περιφοράς για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Συναισθανόμενοι την αγωνία των μικροπωλητών και παραγωγών συμμετείχαμε στη συνεδρίαση δια περιφοράς του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά δεν επικυρώσαμε με την ψήφο μας (ΛΕΥΚΟ) την καταστροφική απόφαση της εισήγησης, γιατί πιστεύουμε πως ο τρόπος που προτάθηκε να λειτουργήσει η λαϊκή αγορά του Δήμου Ξάνθης δεν είναι ρεαλιστικός και δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες ούτε των παραγωγών, ούτε των επαγγελματιών, ούτε των καταναλωτών.

Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει ορθότερη και ρεαλιστικότερη λύση, παρόμοια με αυτήν που προτείναμε. Χρειάζεται όμως να έχεις αξιοπιστία, επιχειρήματα, να επιδιώκεις συναίνεση και διαβούλευση, στοιχεία που δυστυχώς δε διαθέτει η σημερινή Δημοτική Αρχή της πόλης μας.

Όπως λέει ο σοφός λαός μας «Ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται» και δυστυχώς το καράβι που λέγεται Ξάνθη βρίσκεται ακυβέρνητο!