Με ένα γκολ του Μπαριέντος, στο ’77 του αγώνα, η Ξάνθη κέρδισε τον εξ αναβολής αγώνα με αντίπαλο τον Ατρόμητο για τα play out και ανέβηκε στο βαθμολογικό πίνακα, πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Η απόδοση δεν κυμάνθηκε στα επίπεδα του ματς της Κυριακής αλλά αυτή τη φορά η ομάδα του Καραγεωργίου ήταν πιο αποτελεσματική από το ματς με αντίπαλο τον Παναιτωλικό.

Το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες και τους ελάχιστους παριστάμενους στο γήπεδο και προήλθε σε μια φάση και ένα σημείο του αγώνα που ο ΑΟΞ δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός και είχε κυριευτεί από το άγχος.  Ο Στέρτζιον με ωραία ενέργεια, έκλεψε τη μπάλα στη γραμμή του πλαγίου και βρήκε τον Μπαριέντος στη μεγάλη περιοχή που νίκησε με πλασέ τον Μανδά.

Στο διάστημα που έμεινε οι φιλοξενούμενοι, που είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο μέχρι τότε, επιχείρησαν να γίνουν επικίνδυνοι ενώ η Ξάνθη διαχειρίστηκε καλά το ματς και τους προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους με τις αλλαγές του Καραγεωργίου. H νική ήταν απολύτως δίκαιη για την Ξάνθη που έδειξε μεγαλύτερη θέληση από τον αντίπαλο.

Ακολουθεί ένα δύσκολο ματς, και μάλιστα Σάββατο, μέσα στη Νέα Σμύρνη με αντίπαλο τον Πανιώνιο αλλά και 3/4 εκτός έδρας ματς μέχρι το τέλος των play out.