«Στην Ξάνθη υπάρχει μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με τις άλλες περιφέρειες της Ελλάδος. Εμείς είμαστε κλειστοί σαν τουριστικός κλάδος από τις 29 Φεβρουαρίου, όχι από τις 21 Μαρτίου.» δηλώνει ο κος Γιάννης Ιερόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου ξενοδόχων και Τουριστικών Επιχειρηματιών Νομού Ξάνθης και προσθέτει μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής: «Δεν θα σας πω πολλά. Έχουμε κάνει διάφορα ψηφίσματα με τον κ. Μωραϊτη και όλους τους φορείς για το τι ακριβώς θέλουμε. Έχουμε ζητήσει κάποια πράγματα για το 6% και το 12%, όλα τα αιτήματα  βρίσκονται ήδη στο γραφείο του Πρωθυπουργού.»

Ο  Γιάννης Ιερόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου ξενοδόχων και Τουριστικών Επιχειρηματιών Νομού Ξάνθης

«Εκείνο που οι ξενοδόχοι της περιοχής θέλουν να γνωρίζουν είναι το πώς θα επιβιώσουν τα ξενοδοχεία. Οι ειδικοί λένε ότι ο τουρισμός θα επανέλθει στην αρχική του μορφή τότε, το 2022. Θέλουμε οικονομική στήριξη από την πολιτεία για να αντέξουμε τα επόμενα δύο χρόνια.» σημειώνει ο δραστήριος ξενοδόχος που τόσο εκείνος, όσο και οι συνάδελφοί του ζουν ένα ιδιαίτερα δύσκολο καλοκαίρι.

Όπως τονίζει ο κος Ιερόπουλος οι ξενοδόχοι της περιοχής έχουν υποβάλει τα αιτήματα τους, «πιστεύω να ανταποκριθεί η Κυβέρνηση» σημειώνει και αναφέρεται με παραδείγματα στην εικόνα της περιοχής. «Ήδη στην Ξάνθη είναι δύο μεγάλα ξενοδοχεία κλειστά και τρία καταλύματα. Το «Νατάσα», το «Philoxenia” και τρία καταλύματα που έχουν από δέκα έως δώδεκα δωμάτια.» εξηγεί και προσθέτει: «Οι συνάδελφοί μου που τόλμησαν και άνοιξαν επειδή σε καθημερινή βάση περνάμε από όλα τα ξενοδοχεία, μέσα στην πόλη οι κρατήσεις τους δεν καλύπτουν τα δύο και τρία δωμάτια. Ένα ξενοδοχείο με 100 με 150 κλίνες και προσωπικό και να έχει κρατήσεις για δύο και τρία δωμάτια δεν αντέχει οικονομικά.»

Τέλος, επισημαίνει για μια ακόμη φορά: «Ζητάμε αποκλειστικά και μόνο την οικονομική στήριξη για τα επόμενα δύο χρόνια των ξενοδόχων της Ξάνθης. Εμείς είμαστε από τις 29 Φεβρουαρίου κλειστοί.»

Πηγή: ert.gr