Μετά την επιβολή “κατ’ οίκον” περιορισμού στον οικισμό Εχίνου, η κυβέρνηση επεκτείνει και τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στον υπόλοιπο Νομό.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας παρατείνται η ισχύς των οριζόντιων περιοριστικών μέτρων στους Δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου, Αβδήρων της ΠΕ Ξάνθης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,  για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και
ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19

Πιο συγκεκριμένα, παρατείνονται μέχρι τις 26 Ιουνίου τα εξής μέτρα: 

 Η προσέλευση πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ θα γίνεται κατόπιν ραντεβού
 Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα
 Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου
Αρμόδια για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας είναι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Τα εν λόγω περιοριστικά μέτρα στους ανωτέρω Δήμους της ΠΕ Ξάνθης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα ισχύσουν από την 19-06-2020 και ώρα 06:00 και για επτά (7) ημέρες, ήτοι μέχρι την 06:00 της 26-06-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.

Ειδικότερα στην Κοινότητα Εχίνου, του Δήμου Μύκης ισχύει η απόφαση για απολυτη καραντίνα, που ελήφθη τα ξημερώματα της Πέμπτης.