Κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της για την πανδημία στην Ξάνθη ασκεί με ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Μακεδονίας-Θράκης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δώρα Αυγέρη.
Σε ανακοίνωσή της για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί η βουλευτής κάνει λόγο για Οι σπασμωδικές αντιδράσεις και  αναβλητικότητα της κυβέρνησης, που άφησαν το πρόβλημα να διογκωθεί επικίνδυνα με αποτέλεσμα να απειλείται με μια μεγάλη υγειονομική και οικονομική καταστροφή. Παράλληλα, ζητά την ενεργή στήριξη της τοπικής οικονομίας και των ευάλωτων ομάδων.
Αναλυτικά η δήλωσή της:

Δυστυχώς, η υποτροπή της πανδημίας του κορωνοϊού στον νομό Ξάνθης επιβεβαιώνει τις αιτιάσεις που έχουμε εκφράσει εδώ και μήνες για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην περιοχή.

Οι σπασμωδικές αντιδράσεις και η αναβλητικότητα της κυβέρνησης άφησαν το πρόβλημα να διογκωθεί επικίνδυνα. Τι και αν εδώ και μήνες οι τοπικοί φορείς ζητούσαν τη διεξαγωγή μαζικών τεστ και ιχνηλάτησης των κρουσμάτων, τον ορισμό ενός υπεύθυνου συντονιστή για την αντιμετώπιση της πανδημίας και αποτελεσματικούς ελέγχους σε όσους έρχονται από το εξωτερικό. Αντί αυτών,  έβρισκαν κενό συντονισμού, μικροκομματικούς χειρισμούς και αστοχίες, έλλειμμα ενημέρωσης, επιλεκτική συνεργασία της κυβέρνησης με τοπικούς κομματικούς παράγοντες, τοπικές εσωκομματικές έριδες της ΝΔ.

Όλα αυτά έχουν οδηγήσει τον νομό Ξάνθης ένα βήμα πριν από μια μεγάλη υγειονομική και οικονομική καταστροφή.

Τοπικοί παραγωγικοί φορείς,  δημοτικές παρατάξεις, μέλη του περιφερειακού συμβουλίου, επιστημονικοί σύλλογοι, απλοί πολίτες της Ξάνθης, ζητούν ανάληψη πολιτικών ευθυνών και αρνούνται να παριστάνουν το ντεκόρ σε άλλη μια επικοινωνιακή διαχείριση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο!

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη οφείλει ν’ αντιμετωπίσει την κατάσταση με τη δέουσα σοβαρότητα. Να σταματήσει, επιτέλους, να κρύβεται πίσω από το αφήγημα της δήθεν επιτυχημένης διαχείρισης, το οποίο φιλοτεχνούν δια πάσα νόσο τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Η υγειονομική κρίση στην Ξάνθη δεν έχει τελειώσει, ενώ ήδη οι Ξανθιώτες βιώνουν τις δραματικές συνέπειες της συνακόλουθης οικονομικής κρίσης. Και στα δύο αυτά μέτωπα είναι ώρα για γενναίες αποφάσεις.

Στήριξη της τοπικής οικονομίας και των ευάλωτων πληθυσμών, με διαφάνεια, και αλληλεγγύη.