Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης σημειώνει:
Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας αποφάσισε ξεκινώντας από φέτος να καθιερώσουμε την πραγματοποίηση εκδήλωσης τιμής στη ματωμένη Τετάρτη 13 Ιούνη του 1928 φέρνοντας στο προσκήνιο τους αγώνες των προγόνων της τάξης μας στην πόλη μας.
Γιατί όλα αυτά τα δικαιώματα που ένα ένα μας παίρνουν πίσω εργοδότες και κυβερνήσεις κερδήθηκαν κάποτε με απίστευτες θυσίες από την εργατική τάξη. Η θύμησή τους δεν έχει μόνο το χαρακτήρα της τιμής σε όλους αυτούς που έπεσαν για να αφήσουν μια καλύτερη ζωή στους επόμενους αλλά και γιατί μας διδάσκει πώς στο σήμερα θα μπορέσουμε να βάλουμε φραγμό στην αντεργατική επίθεση, πώς θα ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία λέφτερη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Στα πλαίσια αυτά σήμερα στις 11π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας πραγματοποιήσαμε την εκδήλωση η οποία περιελάμβανε την ανάγνωση του χρονογραφήματος: Σελίδες αγώνα και ηρωισμού. Η δεκάτη Τρίτη Ιουνίου Ματωμένη Τετάρτη της Ξάνθης. Λεπτομέρειες από το ανθρωποκυνήγι και τις δολοφονίες. Ενώ προδίνουν οι Στρατήδες, την ομιλία από τον Κώστα Βογιατζή, αντιπρόεδρο του ΔΣ και εκπρόσωπο των ταξικών δυνάμεων στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την απαγγελία αποσπάσματος από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου και απόθεση ανθοδέσμης στο μνημείο των πεσόντων καπνεργατών.
Στη φετινή μας εκδήλωση σταθήκαμε σε 2 βασικά συμπεράσματα: Πρώτα πρώτα στις 2 γραμμές στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα που εκφράστηκαν γλαφυρά στο φετινό συνέδριο – παρωδία της ΓΣΕΕ και δεύτερον στην ανάγκη με αφοβία οι εργάτες, παρά τις δυσκολίες της εργοδοτικής τρομοκρατίας να τραβήξουν στο δρόμο της ταξικής οργάνωσης, για να μπορέσουν να έχουν καταχτήσεις.
Το σωματείο μας το επόμενο διάστημα θα επιδιώξει η ιστορία του κινήματος της πόλης μας να γίνει κτήμα όλο και περισσότερων εργαζομένων. Γνωρίζοντας την ιστορία των προγόνων μας μπορούμε πιο αποφασιστικά να δώσουμε σήμερα τον αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων μας.
Σε αυτά τα πλαίσια θα πάρουμε πρωτοβουλία, συντάσσοντας επιστολή προς τα υπόλοιπα σωματεία του νομού μας να ζητήσουμε από το τοπικό συμβούλιο Ξάνθης και το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης τη μετονομασία της οδού Μπροκούμη που συνδέει την οδό Καπνεργατών με το μνημείο των πεσόντων καπνεργατών του 1928 σε οδό Βασίλη Βερβέρη, καπνεργατικού στελέχους (στο συνδικάτο η «ΑΜΥΝΑ» αλλά και γραμματέα και πολλές φορές μέλος της ΕΕ της Καπνεργατικής Ομοσπονδίας Ελλάδας) αλλά και 2 φορές βουλευτή Ξάνθης που φυλακίστηκε και εξορίστηκε πολλές φορές ενώ μετά την παράδοσή του από το μεταξικό καθεστώς στους Ναζί εκτελέστηκε στις 12 Δεκέμβρη του 1943 στο Χαϊδάρι.