Βαρύ είναι το κλίμα μετά την επιβολή νέων έκτακτων μέτρων λόγω πανδημίας στην Ξάνθη, με καραντίνα στον Εχίνο και περιορισμούς στον υπόλοιπο νομό.

Στον Εχίνο λίγο μετά τις 2,30 κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στη γέφυρα πριν τον οικισμό, υπό διακριτική αστυνομική παρουσία και διαμαρτυρήθηκαν για τη νέα καραντίνα, μιας εβδομάδας. Οι κάτοικοι ζητούν να μην ισχύσει το νέο μέτρο, να αντιμετωπιστεί η έξαρση με άλλο τρόπο και θεωρούν ότι στοχοποιούνται από την πολιτεία.

Τι συμβαίνει στην πόλη

Κατα τα άλλα, στην πόλη τα συναισθήματα είναι ανάμικτα ενώ υπάρχουν κάποιες δηλώσεις προβληματισμού ή κριτικής όπως αυτή του περιφερειακού συμβούλου Οδυσσέα Βουρβουκέλη αλλά και περίσκεψη για την χαλάρωση των μέτρων που πιθανά συνέβαλε στην έξαρση. Παράλληλα σε κοινό τους ψήφισμα όλοι παραγωγικοί φορείς της Ξάνθης επιρρίπτουν ευθύνες συνολικά για ολιγωρία και καθυστερήσεις, .

Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τη σύσκεψη στο Δημαρχείο ανακοίνωσαν την παραμονή ενός συνεργείου στην περιοχή που θα διεξαγάγει μαζικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό, τον ορισμό ενός περιφερειακού συντονιστή και την έμφαση στην ενημέρωση, ιδιαίτερα των νέων. Στις δηλώσεις του ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε λόγο για έλεγχο και ατομική ευθύνη για να ξεπεραστεί η νέα κρίση, δήλωση που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες και οι αρμόδιοι ζητούν συνεργασία και τήρηση των νέων μέτρων που έχουν επιβληθεί, μετά την έξαρση των κρουσμάτων που καταγράφηκε στην περιοχή.

Δήλωση του Οδυσσέα Βουρβουκέλη:

Είναι τουλάχιστον λυπηρό το όνομα της πόλης μας να έχει γίνει πια συνώνυμο της καραντίνας λόγω κορωνοϊού. Η ανεπάρκεια της διοίκησης της Περιφέρειας που είχα επισημάνει από την αρχή του προβλήματος και ήδη από την πρώτη καραντίνα, αποδεικνύεται με τον πλέον περίτρανο τρόπο μετά και το νέο lockdown.

Ο κ. Μέτιος και οι συν αυτώ, αδιαφορώντας πλήρως για την υγεία των συμπολιτών μας αλλά και για τις οικονομικές επιπτώσεις σε όλο το νομό Ξάνθης, αγνόησε την προτροπή του ιατρικού συλλόγου για μαζικά τεστ κυρίως στην περιοχή του Δήμου Μύκης από την πρώτη περίοδο της καραντίνας, με αποτέλεσμα για δεύτερη φορά τόσο ο εν λόγω ευαίσθητος – για πολλούς λόγους δήμος – να μπαίνει ξανά σε καραντίνα, αλλά και ολόκληρη η Ξάνθη να βρίσκεται σε κλοιό μέτρων και οι κάτοικοί της να είναι αναγκασμένοι να κυκλοφορούν παντού με μάσκες.

Καλούμε την διοίκηση της Περιφέρειας έστω και την ύστατη στιγμή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ασχοληθεί επιτέλους ΣΟΒΑΡΑ και ΥΠΕΥΘΥΝΑ με την υγεία των πολιτών.

(φωτο: gundem)