Μόνιμη κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα υπάρχει και αυτή την εβδομάδα στην Ξάνθη, προκειμένου να συνεχίσει τους δειγματοληπτικούς ελέγχους και σε Δημόσιες Υπηρεσίες. Από σήμερα συγκεκριμένα διενεργούνται έλεγχοι στην Αστυνομία.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών και Αναπληρωτής του Δημάρχου Ξάνθης, Μανώλης Φανουράκης, στεκόμενος στα αποτελέσματα που βγήκαν και δείχνουν πως στην Ξάνθη υπάρχει κόκκινος θύλακας με κρούσματα κορονοϊού στο Δήμο Μύκης-Εχίνος-, να δίνει τα περισσότερα κρούσματα από τα 29 θετικά, -σ.σ. από τα 600 τα 22 δείγματα-, δύο κρούσματα στην πόλη της Ξάνθης-από τα 2.500 δείγματα-, αλλά και 5 στο Δήμο Τοπείρου, από τα 99 δείγματα.

Ο κ. Φανουράκης επισήμανε πως έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών, όσων είχαν στενές επαφές με τα θετικά κρούσματα και τους έχουν δοθεί οδηγίες για κατ’οίκον περιορισμό.

Σε ότι αφορά τα κρούσματα στον Δήμο Μύκης που είναι μεγάλος σε έκταση μεν, αλλά με τα 60 χωριά που διαθέτει, επιτρέπει στον καλύτερο έλεγχο της κατάστασης.

«Τα υπόλοιπα για το αν θα ισχύσουν μέτρα τοπικής καραντίνας, αυτά θα τα αποφασίσουν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, οι οποίοι αξιολογούν την κατάσταση και θα μας ενημερώσουν για το τι θα πρέπει να γίνει», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Φανουράκης.

Στην Ξάνθη πάντως αυτό το τριήμερο έγιναν 3.300 έλεγχοι για κορονοϊό, προαιρετικά.

Από την ΕΡΤ Κομοτηνής