Τέσσερα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  στην πόλη της Ξάνθης κλείνουν μετά την απόφαση των αρμοδίων.

Το “λουκέτο”, που θα διαρκέσει δέκα μέρες, αποφασίστηκε προληπτικά μετά το κρούσμα κοροναϊού που εντοπίστηκε σε καθηγητή ειδικότητας που κάνει μάθημα στα συγκεκριμένα σχολεία. Προκειτα για τα 10, 17ο, 15o και 20ο Δημοτικά Σχολεία, σε Αστικό, Καλλιθέα και Δροσερό αντίστοιχα.

Ο εκπαιδευτικός παρουσίασε συμπτώματα τη Δευτέρα και έκανε το τεστ με δική του πρωτοβουλία σε ιδιωτικό διαγωνιστικό, στο οποίο βρέθηκε θετικός και ενημέρωσε από την Τρίτη την υπηρεσία του. Σε καραντίνα βγαίνουν εξάλλου 80 εκπαιδευτικοί από τα 4 σχολεία. Από τις αρμόδιες αρχές εξετάζεται η περίπτωση να γίνουν μαζικά προληπτικά τεστ σε εκπαιδευτικούς, όπως συνέβη και με τους δικηγόρους και το προσωπικό των δικαστηρίων την Τρίτη.

Έκλεισε ένα τμήμα του Παιδικού Σταθμού του Στρατού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω κρούσματος σε μητέρα νηπίου έχει κλείσει για μια εβδομάδα και ένα τμήμα στον παιδικό σταθμό του Στρατού, κοντά στα ΣΟΑ.

Όσον αφορά στα κρούσματα, 5 νέοι ασθενείς νοσηλεύονται πλέον στη μονάδα covid-19 του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και ένας είναι διασωληνωμένος. Εξάλλου, υπάρχει η πληροφορία ότι ένας θάνατος των τελευταίων ημερών, εξετάζεται και για πιθανή προσβολή από COVID-19.

Νέα περίπτωση διαφορετικών αποτελεσμάτων 

Όσον αφορά την ορεινή περιοχή, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι σχετικές αποφάσεις ενώ ένα κινητό συνεργείο του ΕΟΔΥ παραμένει στην πόλη. Τέλος, από μια γυναίκα στο Σέλερο έγινε γνωστό ένα ακόμη περιστατικό διάστασης μεταξύ των αποτελεσμάτων σε διαγνωστικά τεστ. Ενώ στο τεστ που έκανε στο Αγροτικό Ιατρείο Σελέρου βγήκε θετική και της δόθηκαν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ, στο τέστ που έκανε σε ιδιώτη μικροβιολόγο, βρέθηκε αρνητική.