Από την περιοχή του Δήμου Μύκης προέρχεται το νέο κρούσμα που προκάλεσε την καραντίνα στα σχολεία της πόλης, όπου διδάσκει.

Ο 46χρονος καθηγητής, προέρχεται από τον Εχίνο και  διαπίστωσε συμπτώματα του κοροναϊού τη Δευτέρα όταν  έκανε το τεστ με δική του πρωτοβουλία σε ιδιωτικό κέντρο της πόλης, όπου βρέθηκε θετικός. Ενημέρωση άμεσα από την Τρίτη και μετά από αρκετές διαβουλεύσεις, αποφασίστηκε τελικά το μεσημέρι της Τετάρτης να τεθούν σε καραντίνα οι εκπαιδευτικοί των 4 σχολείων και να κλείσουν τα σχολεία για 10 μέρες.

Ο προβληματισμός για τους αρμοδίους παραμένει  και αναμένεται ο τρόπος που θα θα αποφασιστεί να αντιμετωπιστεί οι εστίες που παρατηρούνται στο Δήμο Μύκης, με ορατό τον κίνδυνο να υπάρξει περαιτέρω διασπορά.

Προβληματισμός υπάρχει και στο Δήμο Τοπείρου, όπου παραμένουν κλειστά τα Δημοτικό Σχολεία και το Νηπιαγωγεί Ηλιόπετρας, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα σε δύο δασκάλους. Ανοιχτός παραμένει ο Δήμος Τοπείρου με εξαίρεση μια υπηρεσία όπου στεγαζόταν ο υπάλληλος του Δήμου που βρέθηκε θετικός. Όμως όπως αναφέρεται τόσο ο δημοτικός σύμβουλος, όσο ο υπάλληλος αλλά και ο εξωτερικός εργολάβος της ύδρευσης, που έχουν εντοπιστεί θετικοί, σχετίζονται όλοι με το Δήμο.