Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης, μετά την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή έξω από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ξάνθης.
Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την πειθαρχική δίωξη του αντιρατσιστή εκπαιδευτικού Τζεμαλή Μηλιαζήμ από την Περιφερειακή Δ/νση Πρ. & Δ. Εκπ/σης Αν. Μακεδονίας – Θράκης για αναρτήσεις – σχόλια στο “facebook”.
Εκεί διαβάστηκαν τα ψηφίσματα συμπαράστασης από το διδασκαλικό σύλλογο Ξάνθης, την ΕΛΜΕ και τον Φοιτητικό Σύλλογο Ξάνθης. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, μέλη του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης, αλλά και άνθρωποι από όλη την αριστερά της πόλης. Την αμέριστη συμπαράστασή τους στον Τζεμάλη για την πρωτοφανή αυτή δίωξη έχουν εκφράσει με ψηφίσματα και ανακοινώσεις αρκετές ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ πανελλαδικά, αλλά και πολιτικές οργανώσεις όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ έχει στοχοποιηθεί από εθνικιστικούς κύκλους με παρελθόν στη Θράκη, εξαιτίας της πολιτικής και κοινωνικής του δράσης. Ο Τζεμαλή συμμετείχε σε όλες τις μεγάλες κινηματικές μάχες στο αντιπολεμικό κίνημα, σε όλες τις διεκδικήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, στο αντιφασιστικό κίνημα -δέχτηκε μάλιστα επίθεση από τη χρυσή αυγή- στο κίνημα υπεράσπισης προσφύγων και μεταναστών.
Τη στιγμή που όλος ο πλανήτης συγκλονίζεται από τη ρατσιστική δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ ελέγχεται πειθαρχικά για αναρτήσεις στο “facebook” με αντιρατσιτικό περιεχόμενο, οι οποίες δεν συνοδεύονταν καν από σχολιασμό και που προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με το εκπαιδευτικό του έργο σε μία διαδικασία – παρωδία. Καλούμε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να αναλογιστεί τι σημαίνει για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα εργατικά δικαιώματα ενδεχόμενη τιμωρία του Τζεμαλή Μηλιαζήμ κατόπιν ελέγχου του λογαριασμού του στο facebook.
Καλούμε όλα τα συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καθώς και όλες τις οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών να συμπαρασταθούν στον εκπαιδευτικό Τζεμαλή Μηλιαζήμ που στοχοποιήθηκε εξαιτίας των συνδικαλιστικών και αντιρατσιστικών του αγώνων. Ζητάμε να παύσει άμεσα ο πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος του Τζεμαλή Μηλιαζήμ.