Την άποψη ότι εφόσον χρειαστεί θα ληφθούν τοπικά μέτρα στην περιοχή της Ξάνθης, εξέφρασε αμέσως μετά από συνάντηση που είχε με το Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Θόδωρος Καράογλου.

Όπως είπε στους Δημοσιογράφους, στη Μακεδονία και τη Θράκη υπήρξαν δύο περιοχές  πουπαρουσίασαν έντονο πρόβλημα: η Καστοριά και η Ξάνθη. «Και οι δύο αντιμετωπίστηκαν όπως έπρεπε. Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε επιτόπια παρέμβαση και βρέθηκε και στην Καστοριά κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και στην Ξάνθη. Οι τοπικές καραντίνες απέδωσαν γιατί εξορθολογίστηκαν τα κρούσματα, τα οποία υπήρχαν, με αποτέλεσμα στη Καστοριά να έχει σβήσει εντελώς το πρόβλημα. Στην Ξάνθη έχουμε μια σχετική έξαρση», δήλωσε.

Σε σχέση με το ζήτημα της Ξάνθης και τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε διάφορους δήμους του νομού ο Θ. Καράγολου δήλωσε, σύμφωνα με το voria.gr:  «Μπορεί σε επίπεδο τζαμιών να υπάρχουν τα μέτρα προστασίας, αλλά δυστυχώς μουσουλμάνοι συμπατριώτες μας ζουν πολλά άτομα μαζί μέσα στα σπίτια τους και αυτό δημιουργεί πρόβλημα, δεν τηρούνται τα μέτρα που θα έπρεπε να τηρηθούν. Είναι ζήτημα που παρακολουθεί ο Νίκος Χαρδαλιάς, από ό,τι μου είπε, και, βεβαίως,, εάν χρειαστεί, θα ληφθούν κάποια συγκεκριμένα τοπικά μέτρα», είπε χαρακτηριστικά.

N. Xαρδαλιάς: Μας απασχολεί ο Δήμος Μύκης

Στις δηλώσεις του ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτης σημείωσε σχετικά με τα κρούσματα στο Δήμο Μύκης ότι «είναι κάτι το οποίο μας απασχολεί».

Τόνισε πως είναι σε επικοινωνία με τις τοπικές αρχές και διευκρίνισε πως δεν είναι παραπάνω κρούσματα, αλλά κρούσματα που βγαίνουν συνεχόμενα. «Εχουμε πλήρη εικόνα, πλέον, των χωροταξικών δεδομένων και μαζί με τις τοπικές αρχές θα πάρουμε μικρά ή μεγάλα μέτρα, χωρίς ανησυχία, έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε πιο μαζική και σφαιρική άποψη για την εξέλιξη του ιού στην περιοχή», παρατήρησε ο κ. Χαρδαλιάς.