Ανοιχτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο επιβολής τοπικών lockdown,  όπως προκύπτει απο την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρωθυπουργό το πρωί της Τρίτης και μετά την ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων της πανδημίας.

Συνολικά υπάρχει μια έξαρση σε όλη τη χώρα που προβληματίζει ιδιαίτερα τις αρχές ενώ η Ξάνθη, και ειδικότερα ο Δήμος Μύκης,  βρίσκονται στο επίκεντρο, μετά τα 20 και πλέον κρούσματα που εντοπίστηκαν στα μαζικά τεστ της προηγούμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του xanthi2.gr δύο υπάλληλοι του Δήμου Μύκης  βρέθηκαν θετικοί στον ιό και εξετάζεται η περίπτωση ενός τρίτου. Ο ένας υπάλληλος έχει εντοπιστεί πριν τα μαζικά τεστ ενώ άλλη μια υπάλληλος βρέθηκε θετική στα μαζικά τεστ του ΕΟΔΥ στη Σμίνθη.

Αντίστοιχο ζήτημα υπάρχει στον Τόπειρο όπου βρέθηκαν θετικοί ένας δημοτικός σύμβουλος και συνεργάτης του Δημάρχου. Θετική στον Τόπειρο βρέθηκε και μια εκπαιδευτικός, κάτι που περιπλέκει την κατάσταση σε σχέση με το σχολείο της.

Εξάλλου, λόγω του εντοπισμού ενός δικηγόρου θετικού στον ιό, υπάρχει πλέον κινητοποίηση για ελέγχους του ΕΟΔΥ και σε δικηγόρους, προσωπικό δικαστηρίων της Ξάνθης κλπ.

Οι πληροφορίες του xanthi2.gr, αναφέρουν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο 2 από τα 22 κρούσματα του Δήμου Μύκης να αφορούν σε ένα αντρόγυνο από τη Δ.Ε. Σελέρου, του Δήμου Αβδήρων αλλά να έχουν καταγραφεί στη Μύκη. Αυτό όμως δεν επηρεάζει το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων.