Το ψήφισμά τους μετά τη συνέλευση που πραγματοποίησαν παρουσία του Δημάρχου Αβδήρων, κοινοποίησε η κοινότητα Πηγαδίων. 

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Πηγαδίων του Δήμου Αβδήρων της Π.Ε Ξάνθης, που πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουνίου 2020 και ώρα 20:30μ.μ, παρουσία του Δημάρχου Αβδήρων κ. Γ. Τσιτιρίδη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας του χωριού, κ. Γ. Ρετσελά, του πρώην Δημάρχου Αβδήρων, κ. Β. Τσολακίδη, καθώς και του φερόμενου ως θιγόμενου πατέρα του μικρού Θανάση, κ. Ευ. Ευαγγέλου, με αφορμή την από 5-6-2020 ανάρτηση που πραγματοποίησε ο τελευταίος στα προσωπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ τα κάτωθι:

    1. Καταδίκασε την ανεδαφική, αβάσιμη, ανυποστήρικτη και άκρως προσβλητική για το σύνολο των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Πηγαδίων ανάρτηση που πραγματοποίησε ο κ. Ευάγγελος Ευαγγέλου στα προσωπικά του μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με την οποία αδίκως χαρακτήρισε τους κατοίκους ως συνυπεύθυνους σχετικά με την απόφαση των ιδιοκτητών της κατοικίας που μισθώνει, όπως ο ίδιος ανέφερε, να τον αποβάλλουν από το μίσθιο. 
    2. Δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη προς την οικογένεια του μικρού Θανάση, τον οποίο οι κάτοικοι έχουν αγκαλιάσει σαν δικό τους παιδί από την πρώτη στιγμή που η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στο χωριό, σεβόμενοι πλήρως την ιδιαιτερότητα της πάθησής του.
    3. Παρακάλεσε τον κ. Ε. Ευαγγέλου να άρει οποιαδήποτε υπόνοια διάκρισης και άνισης μεταχείρισης και να προβεί σε αποκατάσταση της αλήθειας, δεδομένου ότι οι κάτοικοι ουδέποτε εξέφρασαν κάποιο παράπονο σχετικά με το παιδί ούτε καθ’ οποιονδήποτε τρόπο συνετέλεσαν στην απόφαση των ιδιοκτητών της που μισθώνει η οικογένεια του κ. Ευαγγέλου να τον αποβάλλουν από το μίσθιο (κατά δήλωση του πατέρα του παιδιού)
    4. Ζήτησε από τις αρμόδιες Αρχές και κοινωνικές υπηρεσίες να λάβουν άμεσα τα δέοντα μέτρα και να παράσχουν  επαρκή και εξειδικευμένη υποστήριξη στην οικογένεια του μικρού Θανάση. 
    5. Ζήτησε από τον Δήμαρχο Αβδήρων την έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο, που θα αφορά στην αποκατάσταση της αλήθειας, το οποίο και θα αποσταλεί σε όλα τα τοπικά αλλά και πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ προκειμένου να άρει τις λανθασμένες εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν  για τους κατοίκους του χωριού.