Λίγο πριν τις επίσημες ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων από τα μαζικά τεστ για την πανδημία στην Ξάνθη, η εικόνα που υπάρχει από την ανεπίσημη ενημέρωση δείχνει σχεδόν μηδενική καταγραφή στην πόλη της Ξάνθης αλλά προβληματισμό για το Δήμο Μύκης και το Δήμο Τοπείρου.

Πιο αναλυτικά, στην πόλη της Ξάνθης τα κρούσματα  φέρεται πως είναι μόλις 2, αριθμός πρακτικά ασήμαντος σε σχέση με τα 2.500 δείγματα που ελήφθησαν. Στην περιοχή του Δήμου Μύκης, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων φέρεται να δημιουργεί προβληματισμό καθώς είναι μάλλον διψήφιος, σύμφωνα με αυτοδιοικητικές πηγές.

Στο Δήμο Τοπείρου, φέρεται να υπάρχουν τουλάχιστον 5 θετικά κρούσματα, ανάμεσά τους μια εκπαιδευτικός και ένας δημοτικός σύμβουλος.

Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι επίσημα, και τα ακριβή στοιχεία συγκεντρώνονται από τους αρμόδιους παράγοντες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να ανακοινωθούν αλλά και να βοηθήσουν τους αρμόδιους να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την ιχνηλάτηση και τον περιορισμό.

Ένας δεύτερος παράγοντας θα ληφθεί υπόψη είναι ότι στην πόλη της Ξάνθης, υπήρξε ποσοστό συμμετοχής που αγγίζει το 5% του πληθυσμού, σε αντίθεση με τους περιφερειακούς οικισμούς, όπου το ποσοστό κυμάνθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η περίπτωση του θετικού στον ΕΟΔΥ, αρνητικού σε ιδιώτη μικροβιολόγο

Τέλος, αρκετά έχει συζητηθεί η περίπτωση μιας γυναίκας από το Δήμο Μύκης, που ενημερώθηκε ότι είναι θετική σε τεστ που έγινε πριν τη μαζική δειγματοληψία και υποστηρίζει – σε ανάρτησή της στο FB- ότι προσέφυγε σε ιδιωτικό διαγωνιστικό κέντρο και παρουσιάζει αρνητικό αποτέλεσμα.