Ο θόρυβος που έχει προκαλέσει η υπόθεση της δρομολογούμενης έξωσης μιας οικογένειας με αυτιστικό παιδί από τη μονοκατοικία που που κατοικεί στα Πηγάδια Ξάνθης, φαίνεται ότι θα οδηγήσει σε λύση.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη, ο Δήμος είναι σε επαφή με τους ιδιοκτήτες του ακινήτου προκειμένου να εξευρεθεί λύση και να μην απομακρυνθεί η οικογένεια από το σπίτι. Παράλληλα, φαίνεται ότι και η πλειοψηφία των κατοίκων του οικισμού, μετά από όσα έχουν συμβεί φαίνεται να συμβάλει στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε συνέλευση των κατοίκων του οικισμού, παρουσία του Δημάρχου και του πατέρα του μικρού Θανάση όπου διαπιστώθηκε αποκλιμάκωση.

Αμέσως μετά το τέλος της Συνέλευσης ο πατέρας .Ε.Ε με ανάρτησή του αναφέρει:

Με όλη αυτή την προσπάθεια που έγινε τα νέα είναι ευχάριστα. Επειτα από την σημερινή μαζική συνάντηση που είχα με πολλούς κατοίκους του χωριού παρουσία του Δημάρχου, με διαβεβαίωσαν όλοι τους ότι έχουν αγκαλιάσει και αγαπήσει τον γιό μου από τις πρώτες μέρες που πήγαμε στο χωριό και δεν έχουν καμία πρόθεση να φύγουμε από το χωριό. Έπειτα από αυτή την έκβαση του θέματος θέλω να ευχαριστήσω θερμά το χωριό Πηγάδια Ξάνθης και τους κατοίκους του και να τους ζητήσω δημοσίως συγνώμη για την δυσφήμηση που υπέστει το όνομα του χωριού από την ανάρτησή μου, η οποία δεν είχε καμία πρόθεση να δυσφημήσει το χωριό που μένω εδώ και χρόνια.

Υπάρχει ενδιαφέρον από τον κο Γεώργιο Σταμάτη, Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολήμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, να ανέβει στην Ξάνθη την Τρίτη, 9-6-2020, ώστε ο ίδιος να μεριμνήσει για το καλό του παιδιού και να άρει τις οποιεσδήποτε αντιδράσεις που υπάρχουν.

Ευχαριστώ θερμά και όλους εσάς που μας συμπαρασταθήκατε στις δύσκολες αυτές στιγμές!”
ήκατε στις δύσκολες αυτές στιγμές!