Από την Ξάνθη, και συγκεκριμένα από τον Εχίνο, προέρχονται τα 4 από τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ΕΟΔΥ και ένα από την Καβάλα.

Όμως, καθώς δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των κρουσμάτων ανά νομό, οι άνθρωποι της περιοχής ανατρέχουν στα στοιχεία που εμφανίζονται από πληροφορίες των κεντρικών ΜΜΕ.

Σύμφωνα με αυτές, την Τρίτη στην περιοχή υπήρξαν δύο κρούσματα από τον Εχίνο και 2 από άλλες περιοχές της ΑΜΘ, την Τετάρτη υπήρξαν άλλα δύο κρούσματα από την Ξάνθη, χωρίς να γίνει επίσημη ενημέρωση, την Πέμπτη υπήρξαν 4 κρούσματα από την Ξάνθη και άλλα δύο κρούσματα σε πολεις της Περιφέρειας. Όμως οι αριθμοί αυτοί δεν συμβαδίζουν με τα συνολικά κρούσματα που ανακοινώνει η ΕΟΔΥ για την ΑΜΘ και ήταν 119 την Τρίτη, 122 την Τετάρτη και 125 την Πέμπτη. Συνολικά πάντως η Ξάνθης φέρεται να έχει ξεπεράσει τα 85 κρούσματα, τουλάχιστον με τα επίσημα στοιχεία.

Την ίδια ώρα κάποιες φήμες και δημοσιεύματα για περισσότερα κρούσματα από όσα έχουν ανακοινωθεί επισήμως δημιουργούν μεγαλύτερη αναστάτωση στον κόσμο. Όπως και η φήμη ότι ένας μειονοτικός κομμωτής έχει ασθενήσει από κοροναϊό, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός και να αναγκαστούν πολλοί επαγγελματίες, να διευκρινίζουν με αναρτήσεις τους ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Τα δειγματοληπτικά τεστ συνεχίζονται για δεύτερη μέρα σε περισσότερα σημεία, τόσο στην πόλη, όσο επίσης στην ορεινή περιοχή και μεμονωμένα σημεία των δύο πεδινών Δήμων με ικανοποιητική συμμετοχή του κόσμου.

Σοβαρό οικονομικό πλήγμα

Αυτό που είναι δεδομένο είναι όμως το νέο οικονομικό πλήγμα στην περιοχή. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Γιάννη Ιερόπουλος ανακοίνωσε ότι μετά τις νέες εξελίξεις, τόσο στο δικό του όσο και σε πολλά ξενοδοχεία της Ξάνθη έχουν ακυρωθεί πάνω από το 50% των κρατήσεων και σε κάποιες περιπτώσεις όλες. Μάλιστα, όπως σημειώνει ο ίδιος, επιλέγει να κλείσει την επιχείρηση για το επόμενο διάστημα και αφήνει αιχμές για την τοπική πολιτική ηγεσία πως δεν προστατεύτηκε ο τουριστικός κλάδος.

Αντίστοιχοι φόβοι εκφράζονται και από άλλες ομάδες επαγγελματιών και γενικότερα, για τις επιπτώσεις που θα έχει η αναζοπύρωση των περιστατικών του κοροναϊού στην οικονομία της περιοχής.