Σε κινητοποίηση εναντίον της πειθαρχικής διώξης σε βάρος του εκπαιδευτικού Τζεμαλή Μηλιατζημ για αναρτήσεις του στο facebook πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή μετά το μεσημέρι.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, μέλη του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης καθώς και απλοί πολίτες ενώ παραβρέθηκε και ο βουλευτής Χ. Ζεϊμπέκ.
Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο ίδιος ο Τ. Μηλιατζήμ ενώ σετικά καλέσματα είχαν απευθύνει ο Διδασκαλικός Σύλλογος, η ΚΕΕΡΦΑ και άλλοι φορείς.
O Διδασκαλικός Σύλλογος αναφέρει σχετικά:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης καταγγέλλει την προσπάθεια άσκησης δίωξης από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/μιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε βάρος του μέλους του Συλλόγου μας, Μηλιαζήμ Τζεμαλή, αναπληρωτή εκπαιδευτικού Ειδικής Αγωγής, με τη μορφή της «Προκαταρκτικής Εξέτασης», προκειμένου να εξεταστεί ανωμοτί στη διερεύνηση για τη διαπίστωση τυχόν τέλεσης πειθαρχικού παραπτώματος σε υπόθεση που αφορά σχόλια- αναρτήσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, facebook.
Σε μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα που σέβεται το διαφορετικότητα, ως άτομα αλλά και ως εκπαιδευτικοί, έχουμε το δικαίωμα –δικαίωμα που απορρέει από την ίδια την πολιτεία και το διεθνές δίκαιο της ελεύθερης έκφρασης και μετάδοσης της σκέψης, αλλά και της γνώμης, ως προσωπική τοποθέτηση του κάθε ατόμου, τόσο στα όργανα των οποίων είμαστε μέλη όσο και σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.
Δυστυχώς, όμως, αναρτήσεις-σχόλια και δημοσιοποίηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προσωπικών απόψεων και θέσεων που έγινε από συνάδελφό μας, και μάλιστα εκτός σχολικής μονάδας και χωρίς να υφίσταται κανένα πρόβλημα στην άσκηση των εκπαιδευτικών του καθηκόντων, το δικαίωμα αυτό της ελευθερίας του λόγου αποτέλεσε προϊόν παρακολούθησης και ενδεχόμενης ποινικοποίησης του εξωεπαγγελματικού βίου των εκπαιδευτικών.
Δηλώνουμε, προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν επιτρέπουμε την οποιαδήποτε εκμετάλλευση και καταστρατήγηση των δικαιωμάτων ως ελεύθεροι σκεπτόμενοι πολίτες σε μια δημοκρατική χώρα, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση στο συνάδελφό μας και απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη σε βάρος του.